Katter är mjuka, bilar är hårda

(VARNING! Obehaglig bild!)

Får vem som helst adoptera en katt från ett katthem? Den frågan får jag emellanåt. Svaret är faktiskt NEJ. Som regel får den som vill adoptera en katthemskatt svara på ett ganska omfattande frågeformulär därför att man vill vara säker på att katten kommer till ett bra och säkert hem. En mycket avgörande fråga, om katten är tänkt att få vara utekatt, är närheten till trafik och trafikerade vägar.
dd_katt1
Faktum är att det är en mycket vanlig orsak till att en adoption nekas. Många tycker i diskussionen om utekatt kontra farliga vägar att det är en självklarhet i att katter ska kunna röra sig fritt ute och att en trafikerad väg är en risk ”man får ta”. I det läget blir det ingen adoption, om inte katten garanteras ett liv som innekatt. För bilar är hårda.

Om någon har svårt att ta till sig detta argument, så ska de ta en titt på den här sidan hos Göteborgs Katthjälp. VARNING: Bilderna är ohyggliga, mycket värre än den ovan. Men de visar sanningen – det som INGEN katt skulle behöva drabbas av… För katter är mjuka.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Katter är mjuka, bilar är hårda”

 1. Ja vi har läst den sidan : ( Så trist…

  Wikki vi ställde en fråga till en vän från Kanada som har en röd honkatt och hon svarade:

  ARE GINGER FEMALES RARE?
  No. They are less common than ginger males, but they are not rare. It is possible to selectively breed ginger female cats by mating ginger males and ginger females together. They will have ginger offspring.
  ARE GINGER FEMALES STERILE?
  No. They are just as fertile as other female cats!
  IF THE GINGER CAT HAS WHITE MARKINGS, DOES THAT INCREASE THE LIKELIHOOD IT IS FEMALE?
  No. This myth was sadly propagated in a British cat magazine that should have known better! White spotting is not sex linked. It isn’t related to the cat’s gender and it cannot influence the cat’s gender. The relative frequencies of ginger-and-white males and females is the same as ginger-without-white males and females.
  : )
  Tasskram från Sven och Signe

  1. Ja det stämmer – så är det. Men jag är stolt över alla kattvänner oavsett färg!
   TassKram Wikki
   PS Lite spinn till lillmatte!

 2. Bra skrivet! Vi fick svara på en hel del frågor när vi adopterade våra första hittekatter. I kontraktet ingick även att man lovade att sterilisera/kastrera (om de var så unga så de inte redan blivit det). Tycker jag är väldigt bra!

  1. Ja det är toppen att ha kontrakt – det visar också att man hanterar sin katt seriöst. Och alla katter som inte ska användas i kontrollerad avel borde steriliseras – snarast! Allt annat är oansvarigt!
   TassKram Wikki

 3. Skrev ett liknande inlägg på min blogg för ett tag sedan sen jag fick en frågan av en man varför jag går ute med katten i sele, du vet den vanliga diskussionen om utekatt – innekatt, jag svarade till slut när jag tröttnat på hans argument: Men om katter är gjorda att springa ute som du säger, så är dom även gjorda för att tåla en krock på 100 km i timmen med en stor bil som väger flera ton. Stacks stackars katter som går denna död till mötes!

  1. Ja det är ungefär som idioter som inte kastrerar sin utegående hankatt för det är ”emot naturen” – att det förkortar kattens liv väsentligt samt att det föds flera kattungar som går en grym död till mötes, det tar man inte ansvar för. Suck så folk är! Vi får fortsätta att banka vett i dem, Em, ge aldrig upp! Får vi några att fatta så gör det skillnad!
   TassKram WIkki

 4. Hoppas du fortsätter följa min blogg Wikki även om jag bytt adress!

  Du har rätt vi får aldrig ge upp, har precis skrivit ihop en text om just bilar och katter, länka den om du vill, läs och kommentera. Tack för inspirationen och en riktigt bra blogg.

  Kram/Em

  1. Jag ska absolut kika på din blogg och länka! Kattvänner som hjälper till behövs! Jag tar det som en komplimang att få vara inspiration! Tack!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *