Vem glömde Danny ute?

hdanny

I två månader hade perserkatten Danny hållit till vid en bilverkstad i Vallentuna. Personalen matade honom men när det var helgstängt fick han vara ute… som tur var förstod de det ohållbara i stackars Dannys situation och kontaktade Kattluckan (Som jag lånat fotona ifrån.)

danny2

Det var ingen direkt vacker show-perser som de fick att ta hand om: Danny var fruktansvärt smutsig, rejält tovig, hade svårt inflammerade ögon och varken kastrerad eller ID-märkt.

Man kan också undra varför någon låter en så här speciell katt bli hemlös ute?

Trots att det var sent på novemberkvällen tog Arninge Djurklinik emot Danny och han blev badad, rakad, kastrerad, öronmärkt och undersökt. Av långvarig infektion i ögonen hade han fått smärtsamma sår på hornhinnan, och hans syn var starkt begränsad.  Han får antibiotika, smärtstillande och ögondroppar flera ggr/dag och enligt veterinären har han mycket goda förutsättningar att bli frisk.
danny3
För att minska irritation på ögonen under läkningsprocessen gjordes en mini-opereration så med tre små stygn hålls det nedre ögonlocket på plats för att det inte skall rulla inåt och skava på hornhinnan. Danny har nu en lång konvalescens framför sig och bor hemma hos Birgit och Janne som tar hand om honom på allra bästa sätt.

danny4

En eloge till Kattluckan som inte tvekat en sekund i beslutet att ge Danny hjälp att bli frisk! Vi inser att det blir dryga veterinärräkningar och stort hål i nyårsbudgeten, så därför kommer här Kattluckans lilla vädjan:
Vill du hjälpa Danny se igen? Sätt in ditt bidrag på BG 292-2292

Krya på dig, Danny, hoppas vi snart får se foton där vi ser dina vackra ögon läkta och friska!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Vem glömde Danny ute?”

 1. Visst är det märkligt att även så ”dyra” katter kan bli hemlösa! Men stackars killen och vilka fina människor det finns som öppnar sina hem! Hoppas han blir bra igen! Kram Agnes

  1. Tänk vad skönt det måste vara för honom nu – med smärtlindring och värme och kärlek!!?
   NosPuss Wikki
   (Jag vet ju hur det känns!)

 2. Ursäkta.
  Men visst måste man få hata människor som gör så.
  Hoppas att dom läser din blogg och får mycket dåligt samvete.

  Kramisar Nalle

  1. Man önskar ju ibland att de som varit så här tanklösa (Eller vad som nu hänt, det vet man ju inte…) skulle få ett straff – men i grunden tror jag inte det hjälper att löna ont med ont liksom – det blir bara en sjuk spiral. Nej vi måste lära folk att göra RÄTT från början. På något sätt… *suckar*
   TassKram Wikki

 3. ja det är hemskt.. men ja förstår inte varför det skulle vara konstigare att en perser skulle bli hemlös än en ”vanlig bondkatt”

  Jag tycker liksom att det är konstigt hur dyr katten än var och vilken ras den än är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *