Östgötakatter infångade

Tufsiga, skygga, sjuka och magra…. gänget som fångar in kolonikatterna i Östergötland gör en fantastisk insats och har nu flera katter inne i trygghet.

sjuklingen
Mysan, det här lilla pyret, visade sig vara sjuk och fick hög prioritet att fångas – det lyckades vara snabbt ordnat och hon fick komma till veterinären direkt och stannade där ett tag tills hon var frisk. Nu är hon kastrerad, vaccinerad och behöver ett eget hem hos någon som är van vid skyggisar och införstådd i jobbet att göra en skygg katt trygg… Just nu bor hon hos Malin, som försöker lära henne gå i lådan och läser Nalle Puh för henne så att hon ska vänja sig vid röster och prat!
tippen

Tippen är också infångad och kastrerad. Det visade sig bli en lite ovanligare kastration för det visade sig att Tippen var en Tippan samtidigt – alltså tvåkönad! Jag vet inte hur vanligt det är att katten är en hermafrodit (dubbelkönad). Men operationen blev större på henne/honom då de både tog testikel, äggstock och halv livmoder. Tippen och en katt som kallas Dumlan har fått flytta in i Linas kök.

HJÄLP  BEHÖVS!

Gänget som nu räddar den ena katten efter den andra, med mödosamma och frusna vakta-fällan-pass i kölden, behöver hjälp med resurser: Materiella saker som kattmat, transportburar, filtar, matskålar – det kanske just nu inte är så mycket behov av kattleksaker och ”det gulliga” för sådant är de här katterna inte vana vid än, utan mer det praktiska: Mediciner, näringsrik kattmat för känsliga magar, toalådor, klösbrädor…. Och säkert hjälp med fler ”kattskydd” att ställa upp ute på kolonin! Kan du hjälpa till? Kontakta ostgotakatterna@live.se

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Östgötakatter infångade”

 1. Lina hälsar att hon själv ska till veterinären idag och kolla upp en ”påse” som hänger på magen.
  Men hon tänker vägra att gå frivilligt in i buren, så matte ska få sig en match!
  Matte ser inte fram emot det.
  *Julkurr*

  1. Vad skönt att det inte var något allvarligt! Men det får kanske bli ett annat foder att krubba på då? Min runda kompis Tanja har fått ett Royal Caninfoder med ca 17% lägre fetthalt – sedan gäller det bara attstoppa henne från att ta de andra katternas mat…
   NosPuss Wikki

 2. Vad de är lika mig! (Deco) Eftersom vi bor långt bort undrar vi om det finns något postgironummer eller så där vi kan sätta in pengar? Nosbuff

  1. Nej de har inget giro fixat än. Undrar om man kan få fram en slant till dem på nåt sätt ändå… jag har mailat till dem och frågat.
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *