Ronja är nere igen

ronja

Igår kunde man läsa nödropet från familjen på Morön utanför Luleå, vars katt suttit fyra dygn i kylan i ett träd och inte vågade klättra ned… Det hann lagom bli morgon, kl 6.50 så anmälde sig räddaren Lars Jonsson…

Med sig hade han rep och väska, och tog sig så högt det gick med stege,  för att sedan klättra vidare på fri hand. Men att klättra högt var inget obekant, förklarade Lars: ”Nä. jag har seglat i Västindien och klättrat i master. Men nog har jag respekt för höjder, det har jag.”

Han fick tag i Ronja, satte henne i väskan, drog igen blixtlåset och firade ner henne. Och så kom han ner igen. Till en jublande och mycket glad kattfamilj som fått tillbaka sin vita kisse. ”Han ville inte ha något betalt men jag bjöd honom på kaffe och kakor i alla fall.” jublade matte Irja enligt Norrbottenskuriren.

Alla vi katter som läser detta klappar tassarna!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “Ronja är nere igen”

 1. Vilken hjälte! När vi fick Signe försvann Sven och satt i ett träd hela natten. Vi hittade honom och lockade ner efter flera timmars slit och räkor! Det var så klena grenar att det inte gick att klättra : ( Vi var mycket oroliga!

  1. Ja det är nog då man behöver en professionell mastklättrare som klarar sig t o m utan grenar! Det är tur att de finns! *spinner*
   Skönt att det gick bra att få ned Sven i alla fall!
   TassKram Wikki

  1. Jag tänkte så här: Oj vad många som säkert läste familjens nödrop och sen ryckte på axlarna. Den här killen öppnade morgontidningen, läste och agerade direkt! En handlingens man är alltid hjälte i mina ögon!!! *storspinn*
   jublar Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *