”Katter!” på Göteborgs Konstmuseum

liljefors_katt_p_jakt1
”Katt på jakt” målades av Bruno Liljefors 1883. Tavlan är så fantastisk att den skulle kunna föreställa ett foto av min landet-kompis Mjurre idag!

Den här och mycket annan kattkonst kan du se på Göteborgs Konstmuseum fram till 14 februari*, med särskild familjevisning lördagar och söndagar! Passa på att titta!

ke_gransson_katten_i_korgen

Utställningen ”Katter!” innehåller originalillustrationer av konstnärer som Ivar Arosenius, Lena Anderson, Elsa Beskow, Einar Norelius, Fibben Hald, Lilian Brøgger, Anders Hultman, Sven Ljungberg och dessutom verk ur Göteborgs konstmuseums övriga samlingar av Bruno Liljefors, Max Klinger, Carl Kylberg och Harald Sallberg, liksom koreansk-svenska konstnären Sunny Lees videoverk ”para/SITE 001: En svart katastrof på Göteborgs konstmuseum” där en modell av konstmuséet befolkas av en svart katt… Jag skulle också vilja se Harald Gripes underbara träsnitt med de gåtfulla kattbilderna från Elvisböckerna! Utställningen innehåller rör sig i en spännande hängning lite upp och ner, ungefär som en katt? Den innehåller också ett par skåp med katter i tyg och keramik, kramkattdjur, industriella katter, en kattljusstake, vanliga bondkatter i tyg, Mona Lisa som katt och många andra katt-ting.

När du kommer till museet ska du bara kika på golvet efter de silvriga tass-spåren och följa dem in!

(*Det står 22 november i olika pressartiklar men 14 februari på Göteborgs Konstmuseums egen hemsida.)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “”Katter!” på Göteborgs Konstmuseum”

    1. Och vilket måleri! Jag ska skriva mer om Liljefors sedan – han var verkligen kattälskare, det kanske inte många vet!
      NosPuss Wikki

      1. Jag förstår inte riktigt vad du menar? Jag har ju bara gjort reklam för konstutställningen?! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *