MISSlyckade uppfinningar – eller fel katt?

CoolStuff presenterar kattmatskålen som ska fungera luktfri, flugfri och fräschör-bevarande verktyg för den pryltokige kattägaren med följande ironiska beskrivning:

mat8

”Katter må vara våra luddiga små vänner men ingen kan neka till att de är ena riktiga slackers. Egentligen är det ju smått oacceptabelt att bara ligga och softa på ett fönsterbräde hela dagarna och sen vänta sig att bara få en massa mat när den största ansträngning man gjort på hela dan är att lyfta huvudet tre gånger för att titta på en fågel. Inte ens en tonåring gör ju så lite nytta. Exempel: Det går ibland att lära tonåringar avancerade tricks som att plocka in i diskmaskinen. (Även om de helst, precis som katter, bara slickar av sin tallrik och går och lägger sig.) Det gäller bara att utlova någon form av belöning, typ nya sneakers. Katter är helt omöjliga, de låtsas bara som om de inte vet vad diskmaskiner är och stirrar tomt på dig med sina små kattansikten.

Och så kan vi ju inte ha det i samhället!!!

Försök har gjorts att få katter att betala skatt men det blev så kladdigt i skatteverkets brevlådor av alla halvätna sorkar och småfåglar. Försök har gjorts att straffa lata katter genom att sätta på dem små roliga mössor, fotografera dem och göra vykort men de blev totalt utkonkurrerade av vykort på hundar som spelar poker. Så till slut får vi nöja oss med att kattuslingarna får en matskål där de i alla fall måste anstränga sig genom att trycka med tassen för att öppna luckan och nå maten. Det är inte mycket men det var allt vi kunde förmå dem till.

Och kattskål med automatisk tasslucka har ju dessutom vissa andra fördelar. Andra djur, till exempel människor, behöver inte besväras av kattmatsdoft. Flugor hålls borta. Kattmat hålls fräsch. Så vi får väl vara nöjda, trots allt.

flip3

 

Cat Flip är av plast och går att tvätta i diskmaskin. Mäter ca 21 x 19 x 9 cm. Alla katter lär sig att använda Cat Flip. Även dom dumma.”   

Ja, kära CoolStuff, det första MISStaget ni gör är att verka som att ni tycker katter är någon sorts B-klass intelligensmässigt… ni är redan överlistade av oss katter, och därför sitter ni med 1940 stycken CatFlip a 149 kr i lager! Sorry…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “MISSlyckade uppfinningar – eller fel katt?”

 1. Precis vad vi tänkte här…hahaha..vad många ni har kvar…VARFÖR undrar ni..fniss…vi vet…för VI katter kan räkna ut det där bättre än er på Coolstuff….

 2. Kanske det var en bra idé men varför tro att missarna är dumma i huvudet. Det vet väl alla med det minsta förnuft att katten är riktigt smart. Den låter sin ägare passa upp på den och inte som vi hundar är gör jobb åt vår ägare. Nej, katten är för smart eller som kossadokorn sa om våran reservmorsa; hon är för smart för sitt eget bästa. Ändå var hon en tax men matte säger att vi nog är släkt med katter. Vi är egennyttiga, slöa, värmesökande robotar, vi nosar på allt vi äter. Illerson är den som är mest kattlik, han sitter när han käkar och det tar tid, så han måste nog sitta annars blir han trött i tassarna.

  Taxkramisar.

  1. Hi hi ni är roliga, ni Hillman och Illerson! Det stämmer det är nog lite katt i er?! Ta det som en komlimang!
   TassKram Wikki

  1. Riktiga katter äter från bordet… eller från mattes tallrik… eller direkt ur burken. Och dricker vattenur fågelbadet, diskhon eller toan. Så det så!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *