Vem kan hjälpa den här katten i Eskilstuna?

hemls_katthane

En annons på Eskilstunatorget fångar mitt öga:

”Det finns en katt i Eskilstuna som har varit hemlös i flera år, en hane som nu verkar vara trött att vara ute. Troligtvis har han haft hem tidigare men som så många andra katter har han blivit hemlös.
Jag skriver detta för jag hoppas ändå att det finns snälla människor som kanske kan ta hand om honom, för jag själv har redan flera kissar som har blivit utelämnade till sin öde. Jag har erfarenhet av att även äldre katter som har varit uteliggare flera år är så tacksamma att komma till ett hem.
Den här katten är mycket lugn okastrerad hane, tyvärr har jag ingen möjlighet att ta hem honom, men om jag lyckas hitta någon som kan och vill göra det så hjälper jag gärna till att ta fast honom. Tveka inte att ringa om Du känner att Du kan hjälpa honnom, kanske ha en plats i stallen eller annat så ring!  // Helga”

Ett samtal med damen som annonserat om den svartvita hankatten i Eskilstuna förklarar mer: Katten kan vara 4-5 år men börjar se sliten ut… han behöver få ett hem och kastreras!

Annonsören vill inte svika kattpojken, utan går nu och sätter ut mat åt honom varje dag, han kommer fram till ett par meters avstånd, har inte gått att klappa, men äter lugnt och verkar inte direkt rädd. Han haltade och hade ont i en tass, då la hon lite medicin i maten och nu är hältan borta. Avmaskning har han också fått förra veckan.

Katten traskar runt i ett rätt stort område mellan Munktellarenan-Valhalla-Årby och har flera ställen där den tar skydd (Dock utan värme). Det här blir i så fall troligen hans tredje vinter ute!

Vad den snygga hannen behöver är ett tänkbart hem, bör vara någon som är van att hantera en sån här avvaktande kattpojke!

Om du tror att du kan hjälpa till med ett hem – maila till mig!

hemls_h1

Inte ska han behöva ha en vinter till ute?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Vem kan hjälpa den här katten i Eskilstuna?”

 1. jag vill ha en katt. jag en dotter som älskar katter och vi har ingen katt hemma så jag letar efter en katt. snälla om du har någon katt som du vill sälja eller ge ring mig 0761661171

  1. Hej Rodrigo! Jag ska sända din förfrågan vidare till Katthemmet i Eskilstuna som kan ge besked om katter!
   TassKram Wikki

 2. Hur har det gått för den här katten? Såg att inlägget är ett år gammalt men inte går han väl ute fortfarande? :/

  1. Jag är ledsen, men jag vet inte hur det gick för honom! Jag tappade kontakten med damen som annonserade, och det har jag haft dåligt samvete för ända sedan dess. Stora matte var och letade efter honom massor av gånger. (Två andra katter hittades då och som tur var så var de ID-märkta och kunde återlämnas till varsin glad ägare!)NosPuss Wikki

 3. Hej! Tyvärr så var det ingen som kunde öppna sin dörr till den här katten!
  Senare blev han sämre i sina leder, mager och skadad i ansiktet också så jag såg ingen annan väg än ta honom till Regionsjukhuset där fick han komma till katthimlen.
  Är jätteledsen för detta, även arg för att det är många fler katter i samma situation och SÅ många människor som inte tar sitt ansvar när det gäller djur utan låter dom lida fruktansvärd!

  1. Mjau, det var en sorglig situation och jag önskar att det hade funnits någon som kunde ha hjälpt den slitne pojken… Men han tassar hos SkaparKatten nu helt bekymmersfri, tror jag, men minns din omsorg med tacksamhet. Det är tragiskt att det finns så många hemlösa katter i varje stad och att ingen bryr sig. Du försökte i alla fall och det ska du ha all heder av! *bugar* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *