Katten som musa 1

Att vara någons musa är något mycket speciellt! En musa är enligt grekisk och romersk mytologi en av poesins nio gudinnor. Men de blev också inspiratörer för alla slags konstnärer, filosofer och intellektuella.
Som musa bringar du alltså inspiration till en kreativt begåvad person.

Att komma för långt bort från sin katt Augustus är det som sir Vidia S Naipaul oroar sig mest för. Nobelprismedaljen är inte hans värdefullaste skatt – det är katten! Augustus skäms verkligen bort, Nobelpristagarens fru Nadira berättar hur han reser hela vägen från bostaden i Wiltshire in till London för att köpa Augustus favoritmat…

Augustus är framför allt Sir Vidias motpol i långa komplicerade existensiella samtal. (Kanske har han tröttnat på att prata med människor som vill verka intellektuella?) Och det är ur dessa samtal som det alltså växt fram inspiration till författarens berömda böcker.
1 R UMAX     PowerLook III    X1.6 [2]
1 R UMAX PowerLook III X1.6 [2]

Sir Vidia säger ”Nadira brought the cat to the house. But once a creature comes into your life, you have to look after it. It came as a tiny little kitten, terrified, and as soon as I held him he calmed down. I could not abandon him after that.”

Katten Augustus betyder så mycket att makarna beslutat att skriva om sina testamenten – ”No longer will the royalties go to the society of authors but to an animal home in India!”

Jag tror Augustus, som nu är cirka 11 år, är en katt som har det bra!

”His colours go with it all,” ler Naipaul. Det är kanske något visst med oss svart-vita?!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *