Rösta på Sippos Kattparti

ordfrande_sippo

Denna mäktiga katt är Ordförande Sippo, grundare av KattPartiet.

Han har egentassigt skapat ett PartiProgram som lyder så här:

Mjaou! Kurr-kurr (spinn, spinn) mjaou mjaouri mjaousingen. Mreeyw (svansvift) meowsan (dubbel svansvift) jamelijamsingen. Kurrochjam, (rumprusk) kurrkurrkurr (flax med öronen) mjaou!
Översättning:

Kära kattfränder landet över. Glöm alla planer på att rösta på tvåbeningarnas partier. Det är hög tid för oss katter att skapa ett eget parti som har kattens bästa i fokus. Därför skapar jag i dag kattpartiet.
Tack vare att vi är jordnära och jamat med andra katter runt om, så har vi framställt detta program inför valet.

– Alla katter är röstberättigade från och med 12 veckor.
– Tvåbeningar kan få sympatirösta med sina katter. Men endast kattröster kommer att gillas.
– Katthem röstberättigas efter antalet katter, enligt kattpolitiska kollektivavtalet för gruppanslutning av KattHem, 3e § för ”Sådana som inte kan få TassStöd av egna Människor än”.
Vi ska kämpa för:
– Mer vitfisk till katter
– 30 minuters gos om dagen/katt
– Rätten att mjölktrampa var vi vill utan att bli bortschasade.
– Rätten till att använda finsoffan som klösmöbel.
– Rätten att vägra kattkrage. Den är kränkande.
– Kattens rätt att studera på halvtid. Det vill jama, vi sover halva dagen och jagar och busar om natten.
– Vi vill införa regeln ”morrhår för morrhår, tass för tass.” Detta betyder att varje gång vi ska till otäcka sticktanten, så ska även vår människa bli stickigad i nacken.
– Bättre villkor för katter då människorna ska resa bort. Vi katter ska själva få välja om vi vill vara hemma eller ej. I de fall i stannar kvar hemma, så ska detta tas hänsyn till och accepteras.
– Rätten att vägra kattpensionat.
– Kattens rätt till att jama ”tass över sjö och strand” i badrummet utan att få en dusch mitt i nyllet.
– Fisk kan ersättas med valfri kost. Exempelvis självdöd ekorre.
– Katter som inte klöser på finmöblerna, anses vara för kuvade av översittande människor och skall därför snarast kattnappas och få en ny fin utbildning på kattlägret ”De slipade morrhåren”.
– Rätten för var katt att ha full tillgång till överfyllda matskålar med valfri mat. Även fladdermöss.
– Katter ska rätt att bedriva småfågeljakt även inomhus, utan att tvåbeningarna blandar sig i.
– Tovklippning ska vara frivillig.

Pins har vi inga då dessa kan stickas värre än sticktanter. *ryser* Men det går bra att måla morrhår och svans i partifärger. Svart och vitt. Det går även bra att vifta med plakat som det står ”KattPartiet” på. (Det går bra att vira plakaten runt svansen. Man kan även göra tröjor med fet text på båda sidorna. Då syns man jättebra när man går på baktassarna eller rullar runt i gräset.)

Vi kommer att kämpa för samtliga katter landet runt. Det är verkligen på tiden att våra krav kommer ut i ljuset. Kom ihåg: En röst på oss, är en röst på dig som katt.

Mer makt till katten!                              *knuten tass*

Här är plakatförslag från mig, Wikki, vad tycker ni om det?

sippoc

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

25 reaktioner till “Rösta på Sippos Kattparti”

  1. MJAOU! Jag blir alldeles matt i tassarna. Så fint du skrivit upp allting och vilken tuff bild på mig. *trampar förläget* Jag blir alldeles rörd ju. *torkar tårar med tassen*

  2. Kungligt SIPPO tur att någon tar hand om våra rättigheter och tvåbentingarnas skyldigheter. Mer makt åt katten (knuten tass tillbaka)

    Mjau Dino & Fläckis

    ps. tog hand om ett flyfä idag. Bara fjädrar kvar. hehe /Fläckis ds.

  3. Det här är det enda partiet för mig! Alla katter på Södertälje Katthem röstar härmed på dig Sippo. Ditt partiprogram är klockrent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *