Kattgräs a la Wikki

Vanlig gul havre, det är kattgräs, det. Och nu har jag förpackat och snyggat till årets skörd. Så här blev det:

_3

Yup det är gamla mini-marmeladburkar från hotellet som får göra tjänst igen, och så havre från Mitt Landet, det ni!

I vinter när det är grått och trist och inget ätbart gräs ute, då tar jag fram en gammal blomkruka, fyller den till 2/3 med vanlig plantjord och vattnar jorden. Det ska vara ungefär 5 cm från jorden upp till kanten. Så lägger jag på ett lager havre, så lite tunt tunt med jord ovanpå det, bara så att det täcker och trycker till lite försiktigt med tassen. Då kommer havren ned i den fuktiga jorden medans täckjorden ligger kvar. Så drar man en bit gladpack över, pickar små hål i den med en tandpetare, ställer alltihop i fönstret och väntar. När groddarna kommer upp sedan går det snabbt och när de räcker upp till plasten kan man ta bort den. Sedan kan man vänta ytterligare någon dag så det får växa till sig – så kan kisse få smaka!

Katthavre är faktiskt en delikatessgrodd som du också kan äta, prova! Mums!

Hm jag ska nog skicka med en burk katthavre i vardera prispaketet i min tävling, ni har väl inte glömt den?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Kattgräs a la Wikki”

    1. Men så är det! *spinner*
      Maila er hemadress till min mail Dui och Deco, så ska jag posta en liten påse av mitt eget ”kattgräsfrö” till er!
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *