Vår fina låne-Vevve

Nova och jag är jourhem för Örebro Katthem för Vevve. Hon ska bo hos oss tills vidare. Vevve är så vacker med magiska ögon i två underbara gröna nyanser och extra kindmorrhår!

__large39

Så här går det till att vara jourhem:Du tar hand om en katt från katthemmet i väntan på att katten hittar ett permanent hem. Ett jourhem kan behövas för alla sorters katter, både keliga och rädda katter. Men störst är behovet av hem till katter som behöver tid på sig att lära sig att lita på människor. Detta tar i genomsnitt ca 3-4 månader. En fördel (ej krav) är om du har andra katter. Glöm inte att vaccinera dina egna katter. Jourhemsverksamheten betalar vaccinering, ev. veterinärvård och kastrering av den omhändertagna katten. Mat och kattsand kan katthemmet tyvärr inte bidra med, såvida du inte tagit hand om många katter. Hör av dig så hjälper katthemmet dig att hitta den katt eller de katter som passar bäst i ditt hem!

__large41

Vevve bodde i ett studentjourhem tidigare. Örebro Katthem har väldigt fin hjälp och avslastning av studenter som öppnar sina hem för katter, och det samarbetet har verkligen räddat massor av hjälpbehövande missar. Mången student saknar sin katt hemmavid, och lånar en jourkatt under studietiden. (Vevves student hade någon allergisk i sin familj så tyvärr kunde Vevve inte följa med på sommarlov, och då fick hon komma till oss istället.) Dessa kattjours-studenter är verkligen guld värda!!!

_vev_eye3
Men Vevve har mjukt, mysigt och följsamt funnit sig tillrätta här hos oss, anpassat sig snabbt och glatt till vårt liv och våra rutiner.
__large43

Det känns som om hon varit här hur länge som helst… Hon är en glad och lättsam katt, lekfull och kelig. Vi har varsin plats i husses och mattes säng, varsin matskål (Men hon slukar mjukmat som en hungrig dinosaurie, så matte får ransonera…) och varsin hylla på balkongen.

Det är riktigt härligt att ha en Vevve, men vi hoppas ändå någon kommer att vilja adoptera henne snart!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “Vår fina låne-Vevve”

    1. Tack så väldigt mycket! *känner tassen som smeker*
      Jag tycker din husse gjort en fin insats också, som varit på katthemmet och hjälpt till på sitt vis! Det är också en fyra tassar av fyra möjliga, för duktiga människor! Bra tränat, Sippo!
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *