Kattungen i livmodern – bilder!

Inside the womb, the fetus eyes are vulnerable because the fetus kidneys are excreting urine into the amniotic fluid.  This fluid could damage the cornea and so the eyes remain firmly shut until after birth. (Photo credit © David Barlow Photography) CGI Photo Stills
Inside the womb, the fetus eyes are vulnerable because the fetus kidneys are excreting urine into the amniotic fluid. This fluid could damage the cornea and so the eyes remain firmly shut until after birth. (Photo credit © David Barlow Photography)
CGI Photo Stills

Så här ser en kattunge ut – innan den föds! Inne i mamma katt är det varmt och skönt. Mat, vätska, syre, allt som behövs får det lilla kattembryot genom navelsträngen, praktiskt och noga styrt ända tills det är dags att födas.

National Geographics har gjort en serie program som heter ”In the Womb” där man bland annat kan följa en kattunge och en lejonunge. Med hjälp av ultraljud, 4Dteknik och dataanimering visas utvecklingen från parningen och den första lilla cellen till en katt redo att födas! https://youtu.be/EDEsFyhPhpk


Programmet sändes den 18/5 på National Geographics kanal, men kommer säkert i repris, det är bara att kolla programtablån på http://channel.nationalgeographic.com/series/in-the-womb/4047/Overview

Så det kanske såg ut så här inuti Malika innan Grim föddes:

After 63 days in the womb, the mother is ready to deliver her kittens.  As labor progress, a hormone oxytocin increase in her blood, causing the muscles that circle the womb to tighten and a forceful contractions drive the kitten towards the pelvic opening.  (Photo credit © David Barlow Photography) CGI Photo Stills
After 63 days in the womb, the mother is ready to deliver her kittens. As labor progress, a hormone oxytocin increase in her blood, causing the muscles that circle the womb to tighten and a forceful contractions drive the kitten towards the pelvic opening. (Photo credit © David Barlow Photography)
CGI Photo Stills
After 63 days in the womb, the mother is ready to deliver her kittens.  As labor progress, a hormone oxytocin increase in her blood, causing the muscles that circle the womb to tighten and a forceful contractions drive the kitten towards the pelvic opening.  (Photo credit © David Barlow Photography) CGI Photo Stills
After 63 days in the womb, the mother is ready to deliver her kittens. As labor progress, a hormone oxytocin increase in her blood, causing the muscles that circle the womb to tighten and a forceful contractions drive the kitten towards the pelvic opening. (Photo credit © David Barlow Photography)
CGI Photo Stills

…och så blev det en Grim:

imggrim

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Kattungen i livmodern – bilder!”

    1. Undrar bara hur de gjort, man hoppas att ingen kisse tyckt det varit läskigt att bli ultraljudad…
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *