Vill du döpa en TIGER!????

Läs här! Vill du döpa en tiger? Här finns chansen! Ölands Djurpark fick tillökning i helgen med en liten tigerflicka, en annorlunda liten ”sommarkatt”!

tiger1
Den sibiriska tigermamman Mi och tigerpappan Tim finns båda på Ölands Djurpark, där man håller på med ett avelsprogram för att om möjligt rädda den utrotningshotade sibiriska tigern.
tiger1
Det var först i morse som man var säker på vilket kön den nyfödda tigern hade, efter att Sveriges Radio Kalmar tillsammans med djurparkspersonalen tog sig en första närmare titt på ungen. Vad tigern ska heta blir nu ett uppdrag för radions lyssnare att avgöra och man kan lämna in med förslag på ”Müsli” (Den här länken: www.sr.se/cgi-bin/kalmar/program/index.asp) genom att skriva en kommentar med namn – du kan alltså också föreslå något! – och där kan man också lyssna på radioinslaget när djurskötaren Richard Berglund och reportern Maria Skagerlind klappar en mjääääande (ja den låter så!!!) tigertjej! Senast fredag den 22 maj kl 10.00 vill de ha namnförslagen! Djurskötare Richard önskade ett namn som klingar lite asiatiskt.

Det finns redan en rad förslag: Tintin, Zeba, Shakira, Tingeling, Sibiria, Immi…. Det vinnande förslaget får biljetter till djurparken.

Nova, kom, nu måste vi slå våra kloka nosar ihop och grubbla på tigernamn!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *