Ett vin för katten, Meowlot!

Ja det finns faktiskt, men kanske lite avlägset att fixa fram för en delikat

kattvin3

middag i afton… för 16 dollar flaskan får du en flaska ”Bark Vineyards Wine Cat Treat 2006” som ”Tails by the Lake” säljer. Det optimala tillbehöret för en conaisseurmåltid för kisse beskrivs så här: ”A gourmet treat experience awaits the canine or feline who receives a bottle of the Bark Vineyards’ 2006 varietals. Pour evenly over a meal, step back as your beloved furry friend savors the delicious bouquet and unique flavors!”

Meowlot innehåller (Ni får översätta själva…): water, hydrolyzed soy protein, potato flakes, carrots, parsley, oregano, garlic powder, (sodium benzoate, potassium sorbate as preservatives).

Nja, jag föredrar nog trots allt en skvätt färsk grädde?

Till husse och matte fixar vi detta vin:

gatao

som heter Borges Gatao Verde – fanns förut på Systembolaget men hittas numera bara via direktimport – i den mån det finns att uppbringa.

etik_gatao
katz1

…men Zeller Schwarze Katz finns annars på Systembolaget! Det är ett enkelt vin men med anor! Sagan om den svarta katten som visade var det finaste vinet lagrades är en betydligt lyckligare historisk saga än den vi har om svarta katter här i landet…

katten

Katten står t o m staty i Zell-Mosel och här kan du läsa mer om den (Om du kan tyska…): ”Die weltberühmte Weinlagenbezeichnung ”Zeller Schwarze Katz” tauchte in der Geschichte zum ersten Mal um das Jahr 1863 auf. Einer Sage nach soll der Name während einer Weinprobe von Kaufleuten entstanden sein. Bei einem Streit der Gäste, welcher Wein wohl der Beste sei, betrat eine Winzerfrau mit einer schwarzen Katze den Keller. Mit einem Satz sprang die Katze auf eines der Weinfässer und verteidigte dieses mit ihren Tatzen gegen alles was Ihr zu nahe kam. Daraufhin beendeten die Kaufleute ihren Streit und waren sich einig, dass in diesem Fass wohl der beste Wein lagern musste. Als Erinnerung an diese Sage kann man heute noch den ”Schwarze Katz Brunnen” inmitten der Zeller Altstadt sehen.”

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *