Svartögat tror på sommar i vårt köksfönster

thunbergiaorange1

Det fanns några konstiga gröna spret kvar i resterna efter mattes sommarodling, och de såg rätt pigga ut i oktober. Stora matte planterade över dem i en ny kruka, och vips började de slingra sig iväg mot fönstret.

Blomman heter Svartöga (Thunbergia alata) och är en sommarväxt för utplantering. Den är över huvud taget inte typen av växt att ha inomhus vintertid. Men det har vårt exemplar ingen aning om, utan den växer för fullt och blommar med 10-15 blommor om dagen. Igår fick matte trassla loss den ur persiennsnöret igen och en slinga var ända uppe i taket!

Och jag har lovat att inte gnaga av den…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *