Har du ett jobb åt min matte?

Matte letar arbete, så att hon kan försörja mig med tonfisk och leverpastej. Känner du någon som behöver en matte på deltid/timanställning? Jag funderar nämligen på att bli lite kräsnare….

matdags2

Katter är hon förståss duktig på. Ifråga om det kan jag lämna goda meriter!!! Katter trivs med henne och efter de senaste månadernas jobb på katthemmet kan man konstatera: Hon är inte bang för att städa upp efter de fyrfotas mindre mysiga bravader heller.

En annan sak som matte är bra på, det är heminredning. Med små resurser gör hon – i mitt och husses tycke – väldigt fint hemma. Det blir vackert och hemtrevligt, även om möblemanget är nött och det mesta i second-hand-skick.

Merit nr tre är kommen ur hennes skills i spelvärlden: Matte är riktigt bra på engelska, både skriven och talad. Hon kan fixa väldigt mycket med datorer och program också. (Själv håller jag mig till att bita av kablar och sånt!)

Sedan är det ju det där fantastiska med mattes matte: Hon är blixtsnabb på att räkna och beräkna. Vare sig det gäller att räkna ut volymer i ett material eller hur något ska konstrueras, så har hon bra studs på siffror.

Och även om hon är lite blyg av sig med främmande personer, så har hon visat och utvecklat en helt fantastisk sida i kommunikation när hon jobbar på Katthemmets Öppna Hus och frimodigt promotar hemsökande missar för dem som kommer dit. Då kan hon verkligen prata för varan och ”sälja” sina hjälpbehövande kattvänner samtidigt som hon har känsla för vilken katt som passar till vilken människa.

Ja och så lär hon sig saker väldigt snabbt. Vare sig det är tekniska saker som hantera röjsågar, praktiska saker som att organisera, eller nyttiga saker som att informera. Absolut inte att förglömma är hur bra hon sköter om husse och mig också.

Ärligt talat, oss katter emellan, så är jag väldigt stolt över min matte.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Har du ett jobb åt min matte?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *