Oerhört FARLIG information i kattreklam

Hur många katter skall skadas eller dö för att någon läser fel i bakvända reklambudskap? Titta på den här bilden:

VARNING, texten är helt fel och vilseledande:

purina1

Gör inte detta! GE ALDRIG DIN KATT SMÄRTSTILLANDE TABLETTER AVSEDDA FÖR MÄNNISKOR! Paracetamol (Alvedon) och acitylsalicylsyra (Magnecyl) är oerhört giftig för en en katt.

Jag trodde inte mina ögon när jag såg den här reklamen. Och såg just BARA den stora texten – hur kunde nån skriva nåt så idiotiskt? Men det här är reklam som ett vanligt kattmatsföretag skickat ut i en glassig fin broschyr. Finns i flera vanliga matbutiker. Den finstilta texten – som troligen en inte helt fokuserad reklamläsare missar – lyder:

rttpurina

Broschyrmakarna har i detta fall gjort en av reklamvärldens farligaste grepp, nämligen överdimensionerat en lögn och underdimensionerat en sanning, i tanke att kunden ska ”förstå vinken”.

Men människor fungerar inte så. De läser inte allt det finstilta. Eller borde kunna tilläggas ”LÄSER NÄSTAN ALDRIG just det FINSTILTA” p g a det faktum att det är finstilt….

Fattar ni vad som KANSKE kan hända utifrån detta?

Snälla Purina, dra in den här broschyren SNARAST!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *