Skyggisar – de hemlösa katternas förlorare

Varje katthem får en eller annan katt som ”fastnar kvar” hos dem utan att hitta nytt hem – en katt som kanske visar sig vara för skygg för att placera ut, en katt med ett handikapp (dövhet, skador som inte läks, kronisk sjukdom som diabetes, m m) eller en katt som inte ser lika elegant ut som katterna på kattutställningen senast. De handikappade katterna vinner med tiden någons ömkande hjärta eller man tvingas låta dem somna in. Men de skygga katterna ligger kvar, förskrämda under någon hylla eller bakom en klöspelare, och fräser förskrämt mot varje ny människa. ”Skyggisarna” som mer än några andra behöver en människa, behöver någon som smälter isen och lär dem tillit till världen, någon som kan ge ömhet, trygghet och omsorg.

Läs mer här om skygga katter: www.akutgruppen.com/skygga_katter.html

wilma

(Wilma, foto från www.akutgruppen.com)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *