PixieBob – kattrasen med lodjursstuk

I USA finns en lodjurssläkting som heter bobcat. Det finns en legend att denna storvuxna kortsvansade vildkatt ska ha parat sig med ”a barn cat” dvs en ”lagårdskatt” och ungarna till dessa är stamfäder till den nu registrerade rasen PixieBob.

Kanske såg det första kärleksmötet ut så här?

pixorigin

DNA-test visar dock inte några gener från bobcat. Resultatet är i alla fall en robust storvuxen katt med enorma, ofta polydaktyla tassar och stubbsvans, grov överpäls och ett alldeles speciellt lynne. Den är nästan helt tyst! Pratar bara med kvittrande små ljud…

pix

Den är oftast viltfärgad med spottedfläckar eller tabbyränder. PixieBob är en duktig jägare och har inget emot vatten, så den fiskar även.

amberpal

Bobcaten Amber umgås med sin PixieBob-kattvän!

Rasen kom till Sverige 2002 men är ännu inte godkänd här. Mer om PixieBobs finns på nätet, t ex www.katter.nu/raser/pix.htm

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *