När Ville var till tandläkaren

Min kattkompis Ville har ärvt jobbiga tänder från sin mammakatt Semlan. Han får väldiga pålagringar av tandsten på ganska kort tid, och tandborstning hjälper inte. Eller rättare sagt:, så här olycklig ser han ut när tandborsten kommer fram:

_ville_borstar_tnderna_

Fastän han äter foder som ska reducera uppkomsten av tandsten, så måste han åka till veterinärkompisen Maria emellanåt och få tandstenen bortslipad.

__large87a

Och tandbehandlingsbilderna är så uschiga så här kommer bilder efteråt när det jobbiga är fixat istället… Sövd Ville ligger under några handdukar så att han inte ska bli kall.

__large88a

Och så får han en spruta med uppvakningsmedel så han kan vakna till.

__large89a

Men ändå tog det hela dagen innan Ville piggnade till helt – här är han groggy så ögonen skelar och tassarna bär inte riktigt. Jag vaktade honom och tröstade lite. Sent på kvällen var han sig själv igen, fast lite öm i munnen och måste ta pencillin en vecka mot infektioner.

__large90a

Men vi kunde i alla fall kila ut och leka igen, vasstandade Ville och jag!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “När Ville var till tandläkaren”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *