Om man bara vill…

Där en del skulle ge upp, säga vi kan inte, vi vet inte, vi har inte råd – eller ”Katten är för sjuk, ta bort den istället!” – där finns det de okuvliga dedicerade hjältar och hjältinnor som säger ”Vi vet inte hur men det ger vi fan i just nu – för kattens skull måste vi försöka med allt vi bara förmår! För just den här katten!”… Och så kastar de sig in i räddningen som om inget annat fanns, inte en tanke på tvekan, inte en tanke på uppgivenhet, utan bara en otrolig kampvilja och devotion till att rädda vad som räddas kan!koritsi
Det här är katten Koritsi. Hon andas ut efter veterinärundersökning och blundar trött. Hon är trygg nu, hon är räddad. Hon var i riskzonen att bli skjuten… Och på den undre bilden ser du Asimi, som kommer från samma ställe.
Asimi2
Utan engagerade katthjälpare skulle de här två inte ha funnits idag. Asimi blev svårt sjuk efter att hon fångats in, och togs 10/3 akut till djursjukhus i Hässleholm. ”Det piper och hon andas mycket tungt.  Igår röntgades hon och röntgenbilderna visade på täta fläckar i lungorna, vilket kan tyda på en kraftig infektion eller blödningar.” Deras räddare, Emelie och Madelen, satte full fart med att samla in bidrag till katterna, och visade att vill man så kan man!

Med hjälp av insamlingar via SnuffeFonden, Änglakatten och Chickas Minnesfond är Asimi nu idag på väg hem från Djursjukhuset:
asimi4
Där det finns liv finns det hopp, eller hur?!! Om du vill hjälpa en sjuk katt i en akut situation, stöd gärna SnuffeFonden!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Om man bara vill…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *