Julklappstips från Nova

Här kommer en massa fina saker som jag spanat på ute på kattnätet! Det skulle ha varit kul att ha haft en egen webbutik, men jag tror inte jag har plats med det i mitt klösträd. Som hjälpkatt till storasyster Wikki så har jag ju massor att ta tass om ändå!

Men här är i alla fall ett gäng julklappstips! Om du klickar på varje bild så kommer du till sidan där den saken finns att köpa.400x600-01_lottaspjute_bricka_liten_lotta_2400x600-01_lottaspjute_bricka_spjute_liten_1400x600-01_lottaspjute_glasunderlagg_lotta-spjute_1400x600-01_lottaspjute_rund_bricka_stor_lotta_1
Här är så läckra brickor i svensk björkfanér, de tål maskindisk och finns i lite olika modeller. Konstnären heter Lotta Spjute.

minkatt

”Min katt och jag” – den här boken kommer visst inte ut förrän i januari 2016, men den kan vara något att ha i åtanke om man ska ge en present även efter nyår?

Sådana här böcker finns ju för småbarn, men varför inte ha dem för katt också? Jag skulle kunna tänka mig att dess 64 sidor skulle kunna bli fyllda med mycket roligt, i synnerhet för den kreativa katt-krönikören, som scrapbook-ar detta album to the limit med pälsbollar, klomärken, tassavtryck och foton från hela galleriet….

Hm, jag kanske skulle göra en sådan bok om husse?!!

Felix_boards_grande

Glada Lisa Larson-saker med katter på, det här väl nästan varenda kattälskare i vårt långa land? Här är i alla fall skärbrädan Felix, i träfiber, med hål för upphängning.

Du kan välja flera färgstarka kulörer och ärligt jamat, den här skärbrädan gör sig mer som blickfång på köksväggen än som något att skära på, även om den är gjort i tåligt laminat! Mått 40 x 17 cm.

Och om du tröttnar på den så kan du vända på skärbrädan och rita en egen katt på baksidan?

rudolf

 

Grytunderlägget Rudolf här är också en Lisa Larson-katt! Och Felix-motivet finns också som underlägg för den som föredrar det! Eller varför inte ha allihop?

Du hittar Lisa Larsons hemsida här om du vill veta mer om henne!

400x600-1_bromma_kattburk_stor_1Kattburkar – kan man få nog med kattburkar? Det kan man INTE om man är vår Stora matte!

Men för er andra, som har lagom mycket kattburkar men vill ha bara någon enda till, så kan ju urvalet vara så här kräset: Ett fint litet KattKakskrin i mattlackad plåt.

Det vilar en skön katt på locket, snyggt retromönster på sidorna. Locket går att ta av helt. Underverket är 20 x 16 x 8 cm. Perfekt att ha stix och kattgodis i. Konstnären till denna design heter John Hanna.

(Fotnot: Vi har tappat räkningen helt på Stora mattes burkar. Men själva har vi tre, och alla står vid vår matplats med torrkulor, blötmat och gottis….)dtrassa
Disktrasor. Visst kan man gilla kattiga sådana? Det här mönstret heter ”Misja Katt” av Emelie Ek. Blir du också glad utav den!!?

Kattlampa CleoNu kommer vi till de lite mer avancerade tekniska sakerna: Cleo kattlampa! Är den inte oemotståndligt söt?

Det är en nattlampa för barn (Och kattälskare??!) med ett dämpat ljus. Missen är ungefär 39 cm hög och har en sladd på 2 meter.  Jag kan inget om hur bra den är beträffande elektriska data, men de uppgifterna hittar du om du klickar på bilden!

När matte var liten så var hon lite mörkrädd. Och ville ha lyset på i sitt rum. Ända tills den dag hon plötsligt hade det släckt och ändå låg trygg och belåten för att sova, med katten Semlan intill sig. ”Jag kom ju på” sa hon till sina förvånade föräldrar, ”att om jag var rädd för saker som jag inte kunde se i mörkret – tja, då kunde ju inte dom se mig heller!”fönsterfilm
Apropå att inte se saker: Här är en fin fönsterfilm, med frostad botten och katter i ljusgrått. Den kan du ha som insynsskydd just i fönstret, eller dekor på duschdörren, kylskåpet, spegeln, kaklet….Filmen fäster på alla blanka ytor, inget lim behövs och den är lätt att ta bort utan att lämna spår efter sig.  Den kan sättas ihop med fler filmer, eller klippas till en mindre film om så önskas. Den finns i två storlekar – klicka på bilden så hittar du mer fakta! Skapad av Johanna Lindgren Strössel Design.

Å jam, jag hittar SÅÅÅ mycket kul kattsaker!bricka katten

brickbordInte för att jag vet vad man ska ha ett brickbord till? Men det är så fint!

”Katten” heter brickan helt enkelt. Konstnären heter Nadja Wedin och underredet (Ihopfällbart) är designat av Bengt Hjertén. Svensktillverkat och brickan tål maskindisk. Bordet går att få i höjderna 50, 55 eller 62 cm.  Kostar en bra slant, men kurrrrrrr…!tesilarrullhållare

flaskpropp

Tre charmiga kattsaker avslutar min fyndlista:

Söta tesilskatten Mimmi hängs på kanten av temuggen och fylls på med löste (en tepåse funkar också). Lätt att fylla på, tömma och tål diskmaskin.

Katter är kanske mer kända för att göra oreda i köket, men rullhållaren Miaou hjälper gärna till och håller hushållspappret i styr. Katten står både stadigt och parant genom även de mest livliga familjeträffarna.

Till sist: Flaskproppen Miaou är inte bara bedårande, hon är även den perfekta vaktkatten! När hon sitter uppe på flaskhalsen blir flaskan lufttät så att inget kommer varken in eller ut. (Husse, det är ju precis som jag: Den perfekta vaktkatten? *fniss*)

Stort MysKurr i jul till er alla från Nova!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Julklappstips från Nova”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *