Så har hon fått sin vila, vår älskade Tanja

IMAG0056[1]

Idag åkte husse och matte till Landet en liten stund. Det var en hel del allvar i deras ansikten när de åkte. För nu var det dags att följa familjens allra sista Landetkatt av den gamla ryska Semlan-stammen, vår älskade Tanja, till den sista vilan under det vackra hängpilsträdet mellan sina bröder MewTwo och Ville, och nära mammakatt Semlan.

Tanja tassade ju över Bron medan husse och matte var i London, så det här sista avskedet fick bli först nu, den här riktigt iskalla vackra vinterdagen… Men våra hjärtan var fulla av varm kärlek och spinn som vi skickade med till Tanja!

IMAG0070[2]

Stora husse hade grävt en fin grav och hela familjen gick upp till skogen och hämtade granris att smycka den med. Stora matte hade bäddat ned Tanja i en elegant grön kattong. Matte såg till att Tanja hade allt som skulle vara med – det allra viktigaste var att följa traditionen och låta en av mattes hårslingor finnas där. Tanja såg så rofyllt leende ut, så levande och lika mjuk som alltid. Matte smekte hennes silkeslena päls länge länge.

Och så var det en till mycket betydelsefull sak som skulle finnas hos Tanja ända in i Evigheten: Hennes absolut mest älskade leksak myntabönpåsen, som hon valt ut bland gåvor vi fått av Pelle Boman, och hållit noga tass om sedan dess!

(HÄR finns länk till bilder från den härliga stunden!)

IMAG0088[1]
Det var verkligen svårt att lämna den allra sista klappen och stänga locket om en älskad llillasyster katt…
IMAG0093[1]
IMAG0096[1]

Månen gick upp och lyste så där som den bara gör på vintern, den fick det att skimra i hjärtat med kristaller som matte hängt upp i pilträdet i somras.

Och det blev som ett blått ljus medan matte och Stora husse fyllde tillbaka jord och sand till täcke på Tanjas lilla grav.

Innan allt var klart hann det bli åtskilligt mörkare. Men matte var noga och såg till att allt blev fint för Tanja.

”Hälsa till alla våra vänner på andra sidan Bron, älskade Tanja! Till alla våra kattvänner och saknade älskade – och framför allt Gammelmatte och Tass!”

Så tände matte och Stora husse ljusen i lyktorna kring alla gravarna, och tillsammans med husse och Stora matte stod de tysta och tänkte på alla som de saknade.
lyktan
Sov gott i SkaparKattens Mjuka Famn, älskade Tanja!
IMAG0120

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Så har hon fått sin vila, vår älskade Tanja”

    1. Mjau, det blir nog många kära möten – och Pelle har en särskild plats i våra hjärtan, han också! NosPuss Wikki

  1. Ett vackert avsked till en högt älskad liten pälsboll.
    RIP fina Tanja, det är många som minns Dig med glädje…
    Nospuss Smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *