Snälla Sippo, bli frisk!

sippo
Sippo är min Idol. Han är en Bloggkatternas BloggKatt, och han är orsaken till att jag en gång för så måååååååånga år sedan blev bloggkatt själv! För när jag var ung och nyadopterad hos matte och husse, och för första gången fick möjlighet att koppla upp mig på kattnätet med egna tassar, så var Sippos spalt ”En katts betraktelser” det som jag läste allra mest! (Numera syns Sippo framför allt på en ny ”En katts betraktelser” och  sin FB ”Katten Sippo”.)
sippo vid sandboxGallerbrunn[2]
SIPPO_~1Sippo inspekterar brunnslockMRKLIG~1

Kommandokatten Sippo berättade i ur och skur om sina patrulleringar i grannskapet, busk-, träd-, brunnslocks-, gatubrunns- och fordonsinspektioner. Han höll ordning på sin husse Peter och den unge kattkompisen Snuffe med fast tass. Dessutom på ett oefterhärmligt och medryckande sätt, vilket gjorde att vartenda blogginlägg följdes av en avundsvärd ström av förtjusta ”kattentarer”. En sådan där bloggkatt ville jag också bli!!!

bok2Tidigt började Sippo sin författarbana och gav ut ett flertal böcker och andra skrifter. En av de första jag läste var ”En katts överlevnadsmanual” och jag tänker nu att när Sippos hälsa är lite sviktande så skulle han behövt ett kapitel i manualen som handlade om strategiskt stridsätt mot allehanda krämpor?!

Husse samlade Sippos betraktelser i bokform och gav ut dem, jag är stolt innehavare av dessa. Mjau, kanske jag en vacker dag ska samla mina bloggtankar – kanske…
20130904_08331120140207_viska
Med tiden upplät Sippo också sitt hem till kattvännerna Tindra och Viska, för han är en generös gentlekatt som vet hur ensam en hemlösing kan vara.151105 Sippo vägs
Men nu har Sippo haft en jobbig tid med mage som strejkar och läcker. Han är ledsen när det sker olyckor utanför lådan, och han orkar inte jaga skåpmonster eller spela persiennharpa riktigt som han brukar… Husse är riktigt orolig för sin älskade kille, som ju under många år varit en trogen stödkatt – hur ska det gå??? Besöket hos veterinären idag visade att Sippo tappat 9 hekto i vikt på 2 månader och ”Låga röda blodkroppar och jättehögt värde på vita.” Hoppas så innerligt att min idol och vän Sippo ska bli bra och få vara med husse länge till!!!!!  *sniff*
SIPPO_~3

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

17 reaktioner till “Snälla Sippo, bli frisk!”

 1. Ja huga…. nu är vi riktigt oroliga över Sippos hälsa!
  Måtte inte det hända något med vår lille vän nu, Peters stora stöd här i livet.
  Vi håller alla tummar och tassar här hemma för vår vackre kompis Sippo!!
  Vi har också en bok från dem här hemma.

 2. Tack ska du ska ha Wikki. Du har alltid varit ett bra stöd för dem som har det jobbigt. Och nu är det alltså vår tur. Vi ska testa antibiotika i någon vecka och sedan gå på återbesök.
  Men just nu känns det jobbigt och jag klarar inte riktigt av att hålla masken inför katterna som undrar varför jag gråter hejdlöst. Men han är min pojke och den enda som varit min vän så länge. Hoppades på att den här dagen aldrig skulle komma.

 3. Alla som känner Sippo, och vi är många, gör allt vi kan för att det här ska gå bra. Tyvärr kan vi inte lyfta bort oron från husse, den måste han bära själv, men vi kan visa på olika sätt att vi stöttar och att vi finns omkring honom om vi behövs.

  1. Mjau, vi är många som räcker ut tassen, men jag tror att husse Peter har det värst med oron och tankarna just nu… Jag har låtit Stora matte puffa lite info åt Peters håll som förhoppningsvis kan vara till hjälp. NosPuss Wikki

 4. Det är inte utan att magknipet ligger på lur här… måtte det inte vara med Sippo som det var med Jenny! *ledsen* Nu skall vi be ännu mer intensivt, tända ännu fler ljus och sända så mycket styrka, hopp och kärlek vi kan till både Sippo, hans husse och flickorna…

  Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

 5. Å hej och hå, nu kraftsamlar vi för ett jättestort gemensamt healing-spinn som ska vibrera hela vägen hem till Sippo!

  Se till att krya på dej, bäste bloggkatt!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *