Han vilar med SkaparKatten nu…

376892_312701768745034_1943868430_n
Det var i 2011 som en sjuk och sliten herre tassade in i våra hjärtan…
IMG_2922
Med assistans av  Ronnebys Hittekatter fick han en chans till nytt liv – och tack vare dem fick vi också möjlighet att bidra till Snörvlas vård genom den allra första donationen via Hittekattsbandet:
HKB-1
Nu har den gamle kämpen fått ha några gyllene år och njuta av livet – Snörvlas har t o m varit hedrad midsommarkatt:
snörvlas

Men helt stilla tassade han över Bron idag – lite försynt och ödmjukt, så som de en gång fria katterna ofta gör. Vid Pärleporten väntade Sankte Pelle och SkaparKatten med en festmåltid uppdukad – för det bästa som finns är när en katt som Snörvlas kommer till Katternas Himmel: Han har ju så otroligt mycket att berätta! Änglakatterna, såväl stora som små, flockas kring bordet, där färsk strömming och mängder av andra delikatesser skölj ned med KronGrädde eller myntadrinkar, och de lyssnar andäktigt till allt vad en VeteranKatt kan ha att förtälja! Och Snörvlas är en tjusande talang, som kan både saga och sägen…
snörvlas
”Jamarns vad sjuk jag var – ögonen var alldeles igenklistrade av förblindande klet, och nosen igentäppt av den fruktade snuvan Mycoplasma… och jag hade pälsen tung av smuts. Men det doftade så gott från maten som vi kolonikatter bjöds – och konstiga burar stod där. Kolonin var farlig, det försvann katter på konstiga sätt och vi svalt… Men ändå kände jag doften av maten i burarna som dök upp…” inleder Snörvlas. SkaparKatten smuttar på sin grädde och sträcker ut sin Mjuka Svans så att Snörvlas kan lägga sig bekvämt och fortsätta berätta – det kommer att bli en lång spännande berättelse! ”Det är fullbordat!” spinner SkaparKatten belåtet.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Han vilar med SkaparKatten nu…”

 1. Vila i frid, Snörvlas. Minns dig och ditt öde så väl. Det känns skönt att veta att du fick några fina sista år som älskad kisse. Hälsa alla dem som gott före til SkaparKatten. Vi minns er alla.

  *tår på nosen*

 2. Sov så gott Snörvlas!

  Kommer ihåg din gripande historia och är glad att du fick en chans till gott liv de sista åren.

  Tassar från oss alla

  ps. Om jag får vara lite självisk får du ge en hälsning till Gosan, Fegis o Kajsa. Stöter du på en hund som heter Fablo så vore det toppen 🙂

  1. Jag skulle tro att Snörvlas jamar med dem och en älskad liten ”nästan-namne” nämligen Snörvel som tassade över Bron samma dag… TassKram Wikki

 3. Vila i frid Snörvlas!

  Glad att du fick det gott dina sista år.
  Kanske träffar du på Benke däruppe i katthimlen. I så fall så får du gärna hälsa till honom o tala om hur saknad han är här hemma.

  /Per

 4. En stjärna lyste så klar på himmelen ikväll, var det du ? Vi saknar dig så !! älskade vännen ha det gott med alla andra i katthimmelen ! Hälsa Malte & Bert -Ola om du träffar på dem !!

  1. Mjau, det finns nog gott om kattstjärnor som lyser för oss – somliga är verkligen så starkt lysande att vi bär dem i hjärtat för alltid! Snörvlas var en diamant i sitt blivande när vi möttehonom, tänk om alla kunde se en sargad sliten katt så?! *morrhårsdarr* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *