Öppna aldrig buren på främmande plats!

Nu har det hänt igen: Optimistiska kattägare mixtrade med katten under transport, katten smet iväg… Under jakten på det arma djuret vid Arlandas terminal 4 gav sig folk ut på spårområdet med följd att tågtrafiken tvingades stoppa för Arlanda Express i nära två timmar!

Tyvärr händer det gång på gång att människor underskattar kattens förmåga att ta sig lös, och överskattar sin egen kapacitet att ha grepp om missen!

Rekordet att missbedömning är veterinären som öppnade en skygg katts transportbur ute i klinikens väntrum, med följd att den vettskrämda katten trots sin skada sköt ut ur buren som en projektil just i samma sekund som en ny patients matte öppnade ytterdörren för att kliva in. Den skadade katten försvann ut i grannskapet och har ine synts till sedan dess!

Så vad du än gör – öppna inte din katts resebur annat än på riktigt SÄKRA ställen:
– Kontrollera först att rummets alla dörrar och fönster är ordentligt stängda!
– Lås ytterdörren eller se till att ha en vaktpost som håller dörren garanterat stängd tills katten är i tryggt förvar!
– Ha med dig feliwayspray och preparera rummet/omgivningen så katten håller sig lugn om den ska hanteras av främmande och skrämmande människor.
– Var lugn själv!
– Lita inte på att kattburen håller om katten får panik – gardera dig med ett extra spännband på vardera ledden som hjälper till att hålla ihop den! Så här:
cimg5024
– Ha aldrig katten lös medans du åker bil! Även om katten är lugn i bilen så kan en olycka orsakas av andra trafikanter och om du måste tvärbromsa så kan katten slungas iväg och skada sig – och i värsta fall fara ut genom en trasig ruta!
– Kom ihåg att ropet ”Lös katt!!!” (T ex inne på en kattutställning) betyder ”Stäng omedelbart alla dörrar och öppningar” och avvakta tills någon ropar ”Katt infångad!”.
– Ha alltid ett namn+telefonnummermärkt halsband på katten under utomhustransporter, om det skulle bli så galet att den rymmer.
– ID-märk och registrera din katt, så ökar chanserna att få igen den om något allvarligt händer när ni är ute på egen tass!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Öppna aldrig buren på främmande plats!”

    1. Mjau, det är så självklart för många av oss – men en del förstår inte hur blixtsnabbt en katt kan rymma om den flr chansen! Suck… TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *