Tänk om Rosetta fått pengarna istället?

ros1
Igår landade en landare, utskjuten från rymdfarkosten Rosetta, på en komet. Det är en del i ett forskningsprojekt, för vilket Rosetta rest en tio år lång väg genom rymden. Ungefär 1,4 miljarder euro har detta rymdäventyr kostat, och utfallet av dess forskning är fortfarande höljt i dunkel, eftersom ingen riktigt vet hur bra den lilla landaren kunnat få fäste på kometen…
Jag kan inte annat än jama att hade jag fått spendera dessa astronomiska summor* så hade jag använt dem som hjälp för alla världens hemlösa katter – sådana som denna lilla Rosetta: (Fast hon har ju ett hem numera, men får vara exempel eftersom hon är den enda Rosetta jag känner!)
rosetta
Ibland spenderar människor verkligen sina tillgångar på egendomliga sätt!

Och häromveckan fick jag frågan ”Hur många katter kan man rädda med 1 miljon kronor?”… Jag började genast försöka att räkna ut det, men ärligt jamat så klarade jag inte ekvationen! Det är nämligen en sådan där ”Det beror på…”-fråga!

Det går att säga att räddningen av en viss katt kostar XY kr dvs kastrering, vaccin, foder, försäkring, vård med mera. Men nästa katt kanske kostar flerdubbelt i vård, och ännu en katt kanske behöver dyrare specialmat. Svaret är alltså ”Det beror helt på vilka katter man räddar!!” och även på hur det sker. Slanten räcker till många friska katter men är de sjuka så naggas den i kanten.

Så därför är behoven stora hos alla katthem att få ekonomiska bidrag. Stöd DITT KATTHEM idag – hjälp DIN ROSETTA!

* 1,4 miljarder euro är cirka 12 867 400 000 kr!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Tänk om Rosetta fått pengarna istället?”

  1. Ja, ibland blir man verkligen förundrar över människans påhitt!! Bättre skapa en bra värld här än bry sig om vad som händer miljarder ljusår!!!!! bort! I synnerhet när det kostar så mycket pengar.

    1. Mjau hela gänget! Jag vet ju att Rosetta har det toppen hos er och ni äger en världsbra husse! *kurr* NosPuss Wikki

  2. Forskning i all ära, men den kommer knappast oss vanliga människor till nytta. Om tio år är jag kanske där ändå. Varför inte göra en human insats. Trevlig helg till oss jordbundna!!

    1. Tack vännen! Mjau, jag håller mig helst på marken med tassarna – eller max en trädhöjd högre! NosPuss Wikki

  3. Visst är det märkligt vad som prioriteras, det borde inte vara så svårt att avsätta en pott för de som har det svårt när det finns så oändligt mycket pengar till vissa saker´.Nosbuffar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *