Tanja TestKatt lurar du inte!

t3 kopiera
Kurr, Tanja här! Dags för ett  RapportJam från Jobbet: Säga vad man vill om att lita på sina instinkter – men en katt med kräsna tassar och skicklig nos vet när det är rätt ställe man lättar svansen på!!!

Efter ett par dagar nu kan matte i alla fall konstatera att jag ratat gamla lådan med min vanliga sand  och BARA använt nya lådan med testsanden! Kan det bero på nyhetens behag eller nåt annat?? Vi kunde också notera att toaspaden som följde med nya toalådan var lite för liten för att samla mina största ”göromål” bra, så den gamla spaden fick tas fram.
IMG_9470IMG_9472
Men sedan gjorde matte något lömskt! Hon tyckte att saker bör bevisas…IMG_9473 IMG_9475
Så vad gör hon: Jo utan min vetskap flyttade matte den nya sanden till min gamla toalåda, och vice versa. Så efter att ha tillbringat morgonen ute på trappan i solskenet, studerande husses tvättande av mattes bil, var det dags att uppsöka lådan. Vilken tror ni att jag valde?
IMG_9478IMG_9483
Just det: Man är väl en äkta TestKatt! Utan att tveka tassade jag in och satte mig i NYA sanden fast i GAMLA lådan. Det ni! Bäst sand, ingen tvekan! (Ursäkta bilder av privat stund! Ni slipper ju städa min låda dessutom.) Skulle det härmed gå att få mitt renommé som intelligensbefriad katt något reviderat?!!
IMG_9486
Sanden är verkligt skön att krafsa i – och konstigt nog så fastnar den inte alls i mina tassar lika mycket som annan sand, har matte belåtet noterat! Efter ett toabesök får jag nämligen sprallfnatt ibland och lämnar ett spår av sand över köksgolvet och tvärs igenom hela huset, tills fnatten gått över… Nu är det inte tillnärmelsevis lika stor sandspridning, till allas belåtenhet! Kurr! Bra, va?!

Så småningom ska jag testa samma sand fast med lavendeldoft (Denna är oparfymerad.) Håll tassarna att matte tål parfymen – det är känsligare faktor än mina tassar faktiskt…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Tanja TestKatt lurar du inte!”

 1. Vi har den sanden i en av våra lådor just nu faktiskt. Himla skönt att den inte dammar och absorberar bra. Extra plus för att det inte fastnar under tassarna heller, vi har några sprättare här hemma med 😉
  Riktigt rolig läsning detta, bra jobbat Tanja!!

  1. Tanja bugar! Mjau, hon jamar att sanden är mycket gosigare för tassarna, och sådant är viktigt! NosPuss Wikki

 2. Stackars Tanja! En REJÄL dementi av uttalandet om intelligensbefriad …. vore på sin plats! Tycker du sköter ditt jobb med den ÄRAN!
  Nospuss

  1. ”Mjau, matte blev allt imponerad! Och jag tycker det är hon som borde veta bättre?!” hälsar Tanja. TassKram Wikki

  1. Det finns inga ointelliganta katter, det har vi katter redan unisont fastslagit! Det är människorna som inte begriper vår smarthet, eller hur?! TassKram Wikki

 3. Matte undrar om Tanja skulle vilja utjama sig om huruvida sanden klumpar bra? Hon är jamartrött på sandklumpar som faller isär när hon skall göra ren våra lådor…

  Själv tycker jag att det är hög tid att alla slutar mobba oss rundnätta på olika sätt. Bara för att vi drar lite större pälsstorlekar, betyder det inte att vi är dummare än de spinkiga katterna! *fnys* Jam tycker till exempel att Philemon, som knappt har något värt kallas päls ens, är riktigt… ehrm, så kanske inte en abbemissa får säga om en av sina klosterkatter? *rodnar*

  Tass från Majsan, abbemissa.

  1. Tanja har nu bestämt sig för att hon gillar sanden med blåa prickar mest – den är mest krafsat i, och klumparna håller ihop finfint! TassKram Wikki

 4. Här tycker vi din matte bör gå ut med en stor dementi angående anklagelserna om intelligensbefriad! På samma gång kan hon dementera det där om din storlek också – du är helt purrfekt för din päls!
  Jamarbra test du gjorde Tanja, det visste vi att du skulle klara med glans – du är ju en katt!
  Dessutom en väldigt söt sådan. 🙂
  Vi ser med spinning fram emot vidare testrapporter!
  *nosbuffar*

  1. Mjau, vad ska jag testa nu då? säger Tanja. Det ska bli spinnande att få se! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *