När trollen trålar

I kväll har jag skådat troll. Då blir jag (Lånat en kollegas bild för att illustrera!) så här:

Har ni också råkar ut för troll? Jag menar inte de där roliga små trollvarelserna som bor under verandan på Landet eller de söta taktrollen på huset snett över gatan, utan de svartsjälade internettrollen, som genom att infektera och sprida split, missnöje eller missunnsamhet kan fördärva så mycket!

Dessa troll stjäl medvetet – tid, kraft och resurser – när de skapar negativism och kritik utan grund, sprider halvkvädna rykten och feltolkar med stor förtjusning allt de kommer i kontakt med. Att ställa insinuerande frågor och kräva meningslösa men invecklade förklaringar tillhör trollsporten. Självklart med att skylla ifrån sig, anklaga och ifrågasätta, gnälla, klandra och sedan gärna förneka alltihop… Det finns inte en siffra rätt ens för den tålmodigaste debattör när det ska stås till svars för ett troll. Och skulle man råka anklaga ett troll för att vara just troll, så trollar trollet snabbt ihop en eskader andra troll som går till försvar – hela flocken knyter ihop svansarna och kommer stormande som en flock redlösa gnuer!

Definitionen av troll hos Wikipedia (Inte Wikki alltså) är:
Troll är personer som skriver på internetforum och liknande i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl eller utdragna ofruktbara diskussioner.

Inläggen som trollen skriver är vanligtvis provokativa, märkliga, irrelevanta och oseriösa. Trollens beteende och metoder kan till exempel vara att låtsas ha extrema åsikter av olika slag, att använda sig av tydligt ologiska argument och/eller otrevliga diskussionstekniker, såsom härskartekniker. Målet är att få övriga att tro att trollet menar allvar och känna sig tvungna att skriva svar. Troll är oftast anonyma eller använder sig av en påhittad identitet, och använder sig av separata användarkonton just för detta syfte.  

Trollen deltar ofta i ett otal diskussioner samtidigt där de skapar ilska och vanmakt och skadar den goda stämningen bland övriga användare, som hugger på de krokar trollen lägger ut. Om trollen inte ignoreras eller blockeras kan de lyckas ta död på diskussioner eller hela forum.

Tänk om man kunde använda troll till något bättre? Eftersom de tycks kunna mala i evigheter om sina befängdheter kanske man kan ha dem i någon sorts ekorrhjul och återvinna energi ur dem? Tänk er själva effekten att lura in ett nättroll i en sådan fälla?! Smälla till dem med tassen emellanåt så går de igång och man kan sitta och skratta åt hur dumma de är istället!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *