En katt är bra för människan och hälsan

Jag har tänkt en hel del på hur viktiga vi katter är för våra människor – de fina människor som har vett att uppsKATTa oss, vill säga… En god katt är mycket bra för att lugna nerverna till exempel:
bolaget

Ibland är vi så viktiga för våra människor att vi ersätter eller går före barnen:
vän

Att ha en katt förankrar människor i verkligheten:
rädd
Katter får sina människor att känna sig trygga och beskyddade:
barnvakt
Vi betyder massor för människornas hälsa och välbefinnande, vi botar trötthet och depressioner med tasspåläggning och spinnhealing:
91 år
Men för det mesta räcker det med att vi bara finns där:
slocknat ihop

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “En katt är bra för människan och hälsan”

  1. Nu blev jag så rörd att jag blev tvungen att krama en katt innan jag kunde skriva det här… och lyckligtvis har jag ju fem ljuvliga katter här hemma att krama, samt en hund som också är mycket kramgo’! Tycker att Systembolagets chattare gjorde alldeles rätt i att rekommendera en katt-kram hellre än alkohol… av egen erfarenhet vet jag att katter är alldeles utmärkta som ångestdämpare, och det var faktiskt så de allra första klosterkatterna – Aragorn och Imma – kom till mig!

    Nospussar från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    1. Mjau, alkohol kan ju mer framkalla ångest ibland. Så varför inte välja det kramgoaste alternativet! Kurr! NosPuss Wikki

    1. Katter är visst blodtryckssänkande också! Det handlar om att välbefinnandehormon utsöndras när man smeker en kattpäls. Och det är ju självklart… Det borde alla människor fatta – så klart man mår bra av att gosa med en Kjelle eller en Wikki?!! TassKram Wikki

    1. Kurr, vi ska göra så gott vi kan! Matte är alldeles utmattad av allt jobbande och kan behöva ett GOTT NYTT! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *