Klipp av handtagen!

handtag
Det här har jag jamat om förut, men det kan löna sig att göra igen:

1) PLASTKASSAR är jattekul att leka med – men ENDAST UNDER UPPSIKT av matte eller husse! Annars ska de vara undanplockade! Den största faran är inte så mycket att kisse skulle riskera att bli kvävd under lek inuti plastkassen, mer än om man är liten kattunge (En vuxen katt kan klösa hål i påsen.), som att en sönderlekt kasse kan bli en strypsnara att bli intrasslad i. cat-in-plastic-bagDen sekundära faran är att bitar av en söndertuggad plastpåse/kasse hamnar i kattens mage och ställer till allvarligt trubbel när det kommer ut i tarmen – det är lika farligt som uppkäkade snören!

2) PAPPERSKASSAR är inte alls samma kvävningsrisk i, och eventuella bitar papper som en busig kisse tuggat i sig löses upp och försvinner i magen. Men HANDTAGEN kan faktiskt kosta din katt livet, eftersom de är tillräckligt starka att hålla om katten får dem runt halsen och snurrar runt! Så KLIPP AV handtagen på papperskassen, innan den får bli leksak! Det är en billig prasseltunnel och man kan lätt skaffa nya.

Mjau, hemmagjorda leksaker är kul, men vi måste vara vaksamma på farligheter!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Klipp av handtagen!”

  1. Jamarbra att du varnar om handtag! Matte numera klipper alltid av handtagen på papperspåsarna innan vi får busa i dem. Hon har berättat att när hennes förra katt Oscar var en ungkatt så lekte han i en papperspåse och fastnade i handtaget, fick panik och försökte springa iväg och fick ännu mer panik av att påsen hängde efter och prasslade. Han rusade runt i lägenheten i fullständig panik och matte trodde han skulle få en hjärtattack innan hon till slut lyckades få tag i honom. Då var stackarn helt slut och hyperventilerade. Det var en dyrköpt läxa för matte (som också höll på att få en hjärtattack av oro för Oscar, båda lugnade tack och lov ner sig snabbt efteråt) och efter det finns det aldrig några papperspåsar med handtag framme.
    *nosbuffar*

    1. Mjau, du har så rätt, Alice, paniken kan bli en hemsk upplevelse och ställa till väldigt för en känslig katt! Vilken tur att både Oscars och mattes hjärtan höll! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *