Lying Cat, en seriefigur jag gillar

saga
lying-cat1 Tecknaren Fiona Staples och författaren Brian K. Vaughan har skapat en sciencefictionserie med ett lite annorlunda stuk, den heter ”Saga” kort och gott. Grundhistorien är en kärleksrelation mellan två krigare, Marko och Alana, från varsin sida i ett intergalaktiskt krig, och hur de försöker överkeva och skydda sitt nyfödda barn, Hazel.lyingcat4
Serien är full av sanslöst vackra och/eller ytterst märkliga groteska individer, allt från en naken treögd jätte till en spindelkvinna, eler prisjägaren The Will, med sitt husdjur The Lying Cat. Och det är katten som fångar mitt intresse!
lyingcat2
Hon är en väldig blågrå best, något mitt emellan sphynx och devon rex, och har den märkliga förmågan att kunna tala – ett enda ord: LYING! LJUGER! Vilket kommer så fort någon uttalat en osanning. Lying Cat må se grym ut, men är i många bildrutor som vilken katt som helst, med vickande svanstipp och vassa klor.lyingcat12450820-lyingcat
Det finns många skäl att följa dlyingcat3en här serien, som dock definitivt inte passar minderåriga, och den har vid det här laget kommit ut med sin 14e volym! (Del 15 kommer i mitten av oktober.) Serien är både grym och rolig på ett märkligt sätt, och temat är inte alls att hitta ett par superhjältar som ska vinna ett krig, utan bara två flyktingar som försöker finna ett tryggt hem för sig och sitt lilla barn.

Det känns märkligt bekant i vår alldagliga värld utan rymdskepp och magi också…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *