Dagens Ros till katten Elvis infångare Mia

För lite mer än en månad sedan försvann katten Elvis från kattvakten i Gävle som skulle passa honom medan husse och matte från Enebyberg var på semester. Kattvakten satte upp efterlysningar överallt och lockade med favoritmaten kalkon… Men: ”Elvis, helt ny i stan, var väck.”

Det kom dock in många tips och vid ett tillfälle hittades även fel katt. Men i tisdags hörde Mia av sig och berättade att hon fångat Elvis. Hon hade gått med sina två hundar och samtidigt spanat efter honom. Hon och en granne satte också ut mat.

Tredje kvällen syntes en brunrandig katt och nu var Mia säker, det var Elvis. Men han sprang iväg och hon efter. Mia berättar för GD: ”Då bet han mig i huvudet, bet mig överallt. Jag tänkte att jag släpper inte taget, vad som än händer! Vi tog in honom i garaget och han lugnade ner sig. Från mig droppade det blod överallt och sedan på natten började fingret svullna upp!”

Mia fick åka till akuten på dagen efter med tretton klös- och bitmärken på armarna, flera av dem röda och infekterade. Hon blev inlagd med antibiotikadropp på sjukhusetpga bakterier i fingret. Men hon ångrar absolut inte att hon kämpade för att få fast Elvis, och det tycker jag är beundransvärt. Istället funderar hon på vad hon i fortsättningen ska spana efter på hundpromenaderna!!!

Kattvakten säger ”Det är faktiskt ganska härligt. Jag har haft dåligt samvete hela tiden och varit ute nästan varje kväll. Det är otroligt att folk är så djurvänliga och att Mia hjälpt till med risk för liv och lem!”. Han har letat och matte har kommit från Enebyberg till Gävle och letat efter sin katt flera gånger. Matte förklarar ””Jag är så glad och tacksam. Vi hade aldrig fått tillbaka Elvis om inte de här människorna ingripit och särskilt Mia förstås. Men jag är jätteledsen att hon råkat illa ut och hoppas hon snart blir bra!”.

Och Elvis då? Han är hemma i Enebyberg, något avmagrad men i gott skick. Tidningen GD berättar ”Han verkar glad över att vara hemma igen. Började spinna redan i bilen även om han muttrat och skällt ut matte först. Han har ätit lite, gått på låda, spanar ut genom fönstret och har sen lagt sig till ro i hallen.” Detta äventyr slutade lyckligt för katten tack vare en engagerad och självuppoffrande djurvän. Jag gör tasshonnör för modiga Mia idag och skickar ett fång cyberrosor!

PS: Läs gärna mer HÄR om riskerna med kattbett!

 

 

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *