Svalka dig!

Varningarna om hur illa djur far i solheta bilar kan knappast ha undgått någon, men ändå sker otäcka tillbud med överhettade djur varje snugsommar.  Och ibland MÅSTE djur av olika skäl till nöds transporteras i värmen och det finns några knep fär att klara sig:

En kylande dyna som svalkar är fantastisk, det är inget elektriskt eller krångligt – dynan kyler utan vatten eller infrysning. Dynan blir automatiskt kall och sval när djuret ligger på den. (Jag begriper inte hur det fungerar – men det fungerar.)

Annars ska du veta att man kommer långt med en vanlig fuktad handduk! Mer tips, lite uttjatade men kloka, finns HÄR.

gallerMen just i bilen dyker ibland också problemet upp att behöva ha fönstren öppna utan att något djur sticker ut nosen för mycket… Då kan ett specialgaller vara till hjälp!

Men notera att detta INTE betyder att det går bra att lämna en katt eller hund kvar i en varm bil ens för en kort stund!!!

Det bästa är ändå att lämna husdjuren hemma de varma dagarna!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *