Det är gott att få lön för mödan

urmoderNi minns säkert Elfvikskatterna som jag berättade om i somras, och som SVEKATT organiserade ett samarbete mellan flera av regionens katthem att rädda? Ni bidrog ju också till deras hjälp bl a genom SemesterTasseri T11 – nu är i alla fall snart arbetet med kattkolonin på väg att kunna avslutas, det är vad man vet bara en katt kvar där ute på Lidingö som tillhör kolonigruppen.

Som tack har Lidingö Stad nu gett
20 000 kr i gåva att dela på till de katthem som tagit emot Elfvikskatterna, och i det anser Lidingö Stad att man gjort en god lösning på ett kattproblem som skulle ha blivit både dyrare och svårare att lösa om kommunjägaren fått besväret att istället avliva katterna. ”Vi har inte möjlighet att ta hand om katterna, så vi är väldigt tacksamma!” säger Lidingö stads skogs- och viltvårdare Bertil Sandberg i en intervju i lokaltidningen MittiStockholm. ”Och vi kanske behöver samarbeta igen om problemet återkommer.”

Det tycker jag var en klok man och med tanke på vilka omkostnader var räddad katt är för de ideella organisationerna som ställt upp, så är både samarbetet och belöningen ett gott exempel som jag tycker många kommuner skulla kunna ta efter!!! Snyggt jobbat! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Det är gott att få lön för mödan”

  1. Helt suveränt! Äntligen någon som fattar, förstår och handlar! Inte någon som ser katter som ett problem utan ser att de har chans till ett liv! Hoppas att fler tar den chansen! kan inte låta bli att känga till polisen i Stockholm som inte sluter avtal med de som vägrar avliva er katter! Här framstår det något helt annat som väcker hopp!

  2. Mjau, så ska det gå till tycker vi! Tänk om vi kunde få det här att sprida sig till varenda ’kommungubbe’ i hela landet? Gärna med en större summa också för det är inte billigt att kastrera, vaccinera och id-märka katter. Som dessutom ska ha mat och sand och kanske kräver veterinärvård också. Allt det bjuder vänliga medlemmar/faddrar och donatorer kommunerna på.

    *high-tass* för Svekatt som fixar många bra samarbeten

    1. Mjau, det är ett första resultat i et GOTT samarbete med human syn på katters liv, och detta även då dessa katter var i viss mån förvildade – med proffsig hjälp från katthemmen har det fungerat ypperligt! Ett bra exempel som vi ska vara stolta över! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *