Blanche, du lärde oss

Katthemmets vita pärla Blanche tassade över Bron häromdagen. Trots sin otillgänglighet lämnade hon starka tassavtryck hos alla. Hon kan ha varit 9-10 år, det är osäkert, och hon kom ur en misär som påverkat hennes livsinställning. Många som hälsade på hos katterna märkte att hon var en bestämd dam med mycket distans: Hon ville inte umgås med alla människor! Tydligt vände hon ryggen till och gjorde sig osynlig i sin djupa bädd…
Och även om Blanche inte var intresserad av närhet, så tog hon en stor och tydlig plats i personalens hjärta  – alla försökte på något sätt bryta muren, nå in till henne och få komma henne nära, visa att människor KAN faktiskt vara helt OK!
IMG_9372
Med följd att Blanche bara tittade stint på oss med sin outgrundliga blick, den där blicken som gjorde oss så sorgsna över att inte kunna riva motståndet: Hon ville inte bli klappad eller gosad, och några ytterst få hörde henne någonsin spinna…

Livet på katthemmet gick sin gilla gång, Blanche hade det gott och skulle aldrig mer behöva gå hungrig i smuts på värkande tassar med inåtväxta klor. Hon brydde sig inte socialt så mycket om andra katter heller. Hon var tydlig med sin vilja om distans hela tiden. Hoppet var ändå att finna hennes nyckel… Men man lyckas inte alltid! När Blanches hälsa sviktade serverade personalen upp till 12 sorters blötmat på en dag bara för att hitta något hon ville ha!

Särskilt finns det en som lade mycket personlig tid och t o m lyckades få Blanche att leka glatt och njuta av livet på sina premisser. Vi vet hur mycket smärta det ligger i att ta sin katt på den sista färden. Nu fick hon det tunga uppdraget och hon sörjer djupt att Blanche aldrig fick det där egna hemmet där hon bara fick ”vara Blanche”! Hon ville inte släppa drömmen om att få ta Blanche med hem och ge henne en god sista tid i ett jourhems stillhet åtminstone. Men det var för sent. Blanches kropp hade redan börjat vandringen till SkaparKatten. Det blev ingen resa till ett jourhem utan ett stilla tassande in i Evigheten.
IMG_0046 (12)
Som så ofta undrar man ”Varför?” – och då kom en mycket klok tröstande tanke från en annan av alla som varit där och försökt få Blanche att må bra och kanske hitta det där som skulle få henne att tina upp mot människor:
”Men vi försökte! Och hon var här för att lära oss… att kämpa för sjuka kissar, men även att ha modet att tänka på slutet. TACK för att du har ställt upp så my8209cket för Blanche, förstår att hon har en speciell plats i ditt hjärta. Kram!!”

Blanche sitter vid SkaparKattens sida och tvättar de vitskimrande tassarna. ”Kanske förstår de nu att de fick låna en ängel?” säger hon.  SkaparKatten spinner stilla: ”Mjau, Blanche, de kommer att minnas dig och se en katt i varje ängel och en ängel i varje katt, och lära sig något av var och en av dem! Det är fullbordat!”

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Blanche, du lärde oss”

  1. Sov gott, Blanche Ängel. Vi och matte sörjer med dina människor som ville dig så väl. Du hade det bra som fick leva din sista tid utan att ha ont eller smutsigt omkring din vackra vita päls. Med människor som lät dig vara den du är. Och med en speciell människa som vi vet att du kände älskade just dig för den du var.

    SkaparKattens Frid över Blanche och hennes människor.

    1. Våra människor VILL och önskar så mycket, men vi katter går våra EGNA vägar och det finns ibland tillfällen då man inte tar samma stig. Men som alla kan lära sig något utav, och respekten i att kunna göra det är en stor gåva: Ödmjukhet! Mjau, vi kommer att sakna Blanche och vi kommer att rädda nya missar till hennes minne! NosPuss Wikki

  2. Tänder vårt kattljus för Vita Vackra Blanche ikväll. Alla katter har sin uppgift här på jorden, Blanche hade sin…

    Kärlek från Fjutten, Michelina,PellePlutt Minus och tårögd matte Camilla <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *