Möt Anakin den 2benta katten!

Se filmen med den här otroliga katten och häpna! Carrie ”Tigerpixie” Hawks tog hand om honom vid 6-8 veckors ålder:
httpv://youtu.be/trRdwEx8w3g
Matte berättar om hur han fångades i slutet av maj: ”Jag var inte på jakt efter ännu en katt för tillfället, men ni vet ju hur saker bara händer… En kattunge utan bakben började komma och äta tillsammans med de andra förvildade katterna vid min fars jobb. Mina första turer dit för fångstförsök lyckades inte. Men torsdag 31/5 åkte vi för att göra ett nytt försök. Kattungen hade gömt sig i ett buskage och jag klev in bland buskarna och drog fram den. Vi tog hem kattungen och den fick vara i toalettrummet i hallen, precis som mina katter Trixie och Pixie fått vara två år tidigare. Nästa dag tog jag honom till veterinären så fort de öppnat. Vår veterinär sa att hon aldrig någonsin sett något liknande och att det är förvånansvärt att kattmamman brytt sig om en unge med ett sådant handikapp! Veterinärundersökningen visade att han var en liten kille, cirka 6-8 veckor gammal och vid riktigt god hälsa! Röntgenbilder visade att han fötts helt utan bäcken och bakben. Vi lät honom gå omkring lite för att se hur han rörde sig: Han sätter frambenen i en vinkel under mitten av kroppen och balanserar bakdelen i luften, samtidigt som han användes svansen lite som hjälp mot marken om han behöver. Han rör sig riktigt bra och är faktiskt snabb också! Röntgen visade även att hans inre organ är helt normala. Så nu blev han vaccinerad, avmaskad och fick behandlimg mot löss. Uppstår inga problem så behöver han tillbaka till veterinären först om 3 veckor för nästa vaccinering!”

Den lilla kattungen fann sig till rätta med en otrolig snabbhet för att vara utefödd. Efter ett par dagar låg han i knäet och spann som om han aldrig gjort annat! Den lilla mirakelkatten fick heta Anakin – ”Yes after Anakin Skywalker :D”… Idag har Anakin hunnit bli 8 månader och fira sin första jul! Han klättrar lätt upp i toppen av klösträdet och leker med de andra katterna tills de måste fräsa ifrån!!!
httpv://youtu.be/Eh0Xa2N1HLA

Nu har Anakin en hemsida och en FB. Han utvecklas helt normalt och matte besvarar frågor om sin unika katt på den här FAQ-sidan. Där får man bl a veta att Anakin går på lådan som normala katter och ja, han krafsar faktiskt över!!! Visst är han fanTASStisk!!??
AnakinSharon
Att se Anakin leva, leka och må gott får mig att känna förundran inför SkaparKattens gåtor! Hur har han lyckats att klara sig med detta väldiga handikapp utomhus i en kattkoloni? Det är fullständigt otroligt! Men jag blir också förhoppningsfull därför att Anakin kan få många människor att förstå att katter kan ha goda och meningsfulla liv, även om en eller annan kroppsdel saknas! *spinner*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Möt Anakin den 2benta katten!”

  1. Så underbart! Har själv en katt som är förlamad i bakbenen, troligen pga stroke, och han har utvecklat en helt egen gångstil bl a använder han sin snurrande svans som en sorts propeller för att hålla balansen. Med sin teknik går han fortare än jag springer!

    1. Finns nog många tuffa men i viss grad handikappade katter som skulle klara sig bra om bara inte somliga människor hade så bråttom att ta bort (= Avliva dem!) de kattungar som är lite defekta… NosPuss Wikki

  2. Så skönt att mamma katt var så klok och tog hand om honom. För att inte tala om hur klok den som hittade honom var som förstod att om inte Anakin har något problem så är det inget problem. Tänk om fler var så kloka!

  3. Fantastiskt att se hur väl den kompenserar sina bakben. Är själv just nu jourhem åt en mamma med 2 ungar, varav en fötts med s k splay legs, d v s bakbenen vill inte vara under kroppen utan bakom. Vi jobbar varje dag och det har blivit bättre, men riktigt bra kanske det aldrig blir. Men så länge han inte har ont, och det verkar han inte alls ha, är det OK (även om vissa veterinärer givetvis sagt att ”det är bara att ta bort honom”).

    1. Mjau, det är ju inte ”bara att ta bort” – en del katter klarar sig bra med sina handikapp! Det gäller bara att hitta rätt sorts hem till dem! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *