Tassebo hotat av stängning!

En djurskyddsinspektion av katthemmet Tassebo** i Kristianstad har lett till att stora krav ställs på förbättring av lokaler och rutiner, om katthemmet ska få fortsätta sin verksamhet, berättar idag Kristianstadsbladet. Bland annat ska ventilationen vara undermålig och luften så dålig att djurskyddsinspektören Linnea Stålhandske säger ”Lukten av ammoniak och urin är jättekraftig, det är den kraftigaste lukten av ammoniak jag har upplevt i mitt yrke. Det kan leda till problem med katternas luftvägar. Djurhållningen betraktas inte vara särskilt god, om ingenting görs så måste verksamheten upphöra helt.”

Lokalen är på 140 kvm och byggdes upp som katthem med stöd av KKS under 2010. Bland anmärkningarna finns också att karantän saknas och personalen inte är tillräckligt kunnig.

Med tanke på hur väl ALLA katthem behövs just nu, så hoppas jag faktiskt att detta Tassebo får god hjälp av kommun och medborgare att ordna upp sin verksamhet och få stöd, rådgivning och handgriplig sponsring, så att de kan fortsätta – för katternas skull! ♥

**Inte att förväxla med djurhemmet Tassebo i Helsingborg dock, som är en helt annan katthjälpare!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Tassebo hotat av stängning!”

 1. Det såg ju fint ut och golven verkar vara väldigt lätta att rengöra. Undrar vad som gått snett :/
  Ett katthem utan karantän lät också helkonstigt, det är ju själva grunden att ha karantän kan man tycka.

  Städa golv, tvätta och städa lådor – om det görs varje dag så är det ju inga problem. Undrar hur dom tänkte om det gick så långt att det luktar piss så mycket.

  1. Mjau, många katthem saknar karantän, och man löser det genom att katter som tas in bor enskilt i vissa jourhem under särskild kontroll, och de flyttas inte ned till katthemmet förrän de är veterinärbesiktade, vaccinerade, avmaskade, kastrerade och bedömbart helt friska. Katter direkt utifrån ska ju inte slussas in direkt med katthemmets friska katter utan hållas avskilt.
   Men lokalen ser ju dessutom lätskött ut – det borde ju gå att hålla rent och luktfritt! Jag vet många gånger när personer besökt ”mitt katthem” i Örebro och förvånats över att det faktiskt luktar rent och gott istället för den förväntade kattlådelukten med över 20 katter där! Men det handlar om att rensa lådor flera gånger om dagen och hålla dem desinficerade ofta och att byta kattbäddar regelbundet samt moppa moppa och åter moppa golven! Trots att det ibland finns olycksmissar som bommar lådan så ska det ändå inte lukta, det är viktigt för katternas egen hälsa.
   Hoppas att Tassebo i och med detta får hjälp att fräscha upp och bygga bra arbetsrutiner och förbättra sin verksamhet, hellre än att stänga! Kämpa på, katthjälpare! ♥
   TassKram Wikki

 2. Om det nu var så illla som inspektören sa så skall de ha med sig en apparat för att mäta ammoniakhalten. Sedan är det så att det finns inte forskat runt detta med katter och andningsbesvär samt ammoniaktät luft. Kollade upp detta för ett par år sedan. Kan kolla upp det igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *