Sorterar din matte också till menyn?

Det anses att katter är vanedjur och inte vill ha för stora svängningar i kosten, och att tvära byten av torrfodertyp kan leda till magproblem och matvägran. Och det skriver jag under på – mina torrisar ska vara just mina torrisar med antihårbollrecept, så det så!

Men annat är det med blötmaten! Jag är riktigt kinkig och äter bara vissa sorter, och serveras samma påse med blötis flera gånger i rad så är entusiasmen måttlig… Här välkomnas nämligen variation!

Alltså sorteras inköpt blötmat i lagom omväxlande ordning innan den läggs in i matskåpet. Gör din matte också så?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Sorterar din matte också till menyn?”

 1. Ja visst är det så.. bara för att man tycker om ishavstorsk ena dagen behöver det verkligen inte innebära att man gör det nästa dag! Här hos oss borde det sorteras BETYDLIG mer!!
  Nosbuffar

  1. Mjau, dags att höja jamet och visa var skålen ska stå?!!! ♥ Lycka till i förhandlingarna! TassKram Wikki

 2. Meeh, Wikki, det är väl klart att hon gör?! Hon vill inte heller ha samma blötmat varje dag 🙂

 3. Hihi, du är INTE ensam! Här fungerar jag likadant och därför håller mamma koll på vilka jag käkat vilka dagar så det inte blir dubbletter 😉 Nosgos och Mjölkisar

 4. Ja det är samma sak här.
  Ibland kommer hon hem med någon burkmat.
  Då matvägrar vi tills hon skärper sig igen!
  Gäller att sätta ner tassen ibland!!!
  SvansKram/Kattmaffian

 5. Precis! Omväxling ska det vara! ^^ O är burkarna (just nu föredras gourmet här hemma) inte tillräckligt randomized så fixar Neko till det då husse oftast bara tar den som är överst . . .
  Önskar bara det kunde köpas hem mer gottgott (det vi kallar blötmaten så Madame o Vevve vet när de ska komma springandes ^^) så att de kunde få det oftare . . . Neko var ju dum o bad om peng till kläder istället denna månad . . .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *