Tänk vad rätt sorts kattvänner KAN!!!

Gång på gång bevisar underbara människor med stora goda hjärtan hur man kan gå samman och hjälpas åt att göra en livsavgörande skillnad – även om det ibland ”bara” gäller en katt! Theo här hade otrolig tur:

Men när rätt person ingriper – som Lilly… då sker mirakel! Det var i fredags som hon hittade katten (Fast han hette inte Theo då, det namnet fick han senare) i centrala Timrå, nedkyld, blodig och med ett brutet ben. Det tog henne hela tre timmar att lyckas fånga in honom, men hon gav inte upp. Under lördagen togs katten till veterinärkliniken som konstaterade att det skulle krävas en dyrbar operation för att katten skulle kunna bli återställd – vem skulle betala? Vid det här laget var Theos ägare funnen men denne ville inte betala för veterinärvård, och ortens djurhem hade inte heller råd. Precis som de flesta katthem är omkostnaderna nog så höga för ägarlösa katter och denna katt var ju ägd…

Så Theo skrevs över på sin upphittare Lilly, som inte heller hade de minst 15 000 kr som Theos operation skulle kosta – och då hade veterinärkliniken redan gett cirka 50% rabatt på prislappen…

Men Lilly gav inte upp – hon lade ut ett nödrop på sin facebook och försökte t o m få lån på sin bank om det krävdes ”för försöka måste man!” – och det var nu det hände, de små vågorna på internethavets vatten som ger så mycket… Bidrag strömmade snart in från människor som engagerade sig i kattens fall – Theo hade nämligen fallit ned från tredje våningen* – och efter en artikel i Sundsvalls Tidning i söndags började hoppet växa att det skulle gå att få ihop till kattens operation!

Så måndags visade det sig – till allas glädje – att Theos operationspeng var faktiskt ihopsamlad med råge (=Utrymme för kostnader under konvalescens) och under eftermiddagen igår opererades han. Det blev en mycket lång och komplicerad operation, eftersom benpiporna var så splittrade och en metallplatta måste fästas för att hålla ihop Theos ben. Lyckligtvis upptäcktes inga andra skador – vid höga fall kan otäcka saker som spräckt urinblåsa och krossade käkben drabba katter, men allt sådant var ok på Theo. Nu väntar 4-5 månader av återhämtning men Theo kommer att bli återställd, och Lilly tänker se till att han får det bra under den tiden. Just nu får han stanna veckan ut hos veterinären, så de ser att läkningen startar bra och att han äter/går på lådan mm som är viktigt för återhämtningen. Nu kommer att följa en tid med smärtlindring och sjukgymnastik! Krya på dig, Theo!
(På den här bilden har Theo ett morfinplåster i pälsen som ger smärtlindring. Sådant har han haft sedan han kom in hos veterinären fram till operationen.)

Hela agerandet har tagit tid och energi för Lilly, men hon har inte beklagat sig en enda gång utan med hela hjärtat brunnit för att ge Theo chans att få leva, och det vill jag ge henne en stor eloge för! Lilly kommer troligen att behöva ha ytterligare ekonomisk hjälp fram till dess Theo är frisk igen, eftersom det kan komma att kosta både för efterbesök och eftervård. Men skulle det bli pengar över så kommer dessa att gå till det lokala katthemmet!

Några har tyckt på Facebook att det är dumt att lägga så här mycket pengar på en enda katt – men det tycker inte jag! För det första är det här ett mycket bra sätt att peka på hur tydligt det visar vilket värde EN KATT egentligen SKA HA – och att ALLA KATTER borde värdesättas lika högt! För det andra betyder det att om människor kan hjälpa en katt så här, så kan de bidra och hjälpa igen också ALLA DE ANDRA KATTERNA som behöver det! I en enkel räkneoperation kan man säga att om alla landets innevånare gav en simpel hundralapp – 100 kr var – till katthem och katthjälp så skulle problemen med hemlösa och nödlidande katter snart vara lösta!

Så det är som jag alltid jamat:

Ge med och stöd ditt lokala katthem!
Alla katter har rätt att få leva!

*Mjau, kom ihåg att det sedan 2008 finns en lag på att balkonger ska vara innätade om katter ska vistas där. Det gäller om de är högre än 5 meter över marken!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

24 reaktioner till “Tänk vad rätt sorts kattvänner KAN!!!”

 1. Direkt jag såg att pengarna inte räckte, så tänkte jag på Snuffefonden. Men det var ju skönt att det löste sig ändå. Nu ska vi tassa in på hennes facebook och jama lite värmande.
  Tass.

  1. Mjau, hade de inte fått ihop tillräckligt så hade jag också tanke på SnuffeFonden! Visst var det duktigt gjort! ♥ TassKram Wikki

  1. Mjau – det känns så bra att det finns detta underbara kattnätverk med givmilda tassar! NosPuss Wikki

 2. Känns lovande att det finns tjejer som Lilly. Mindre positivt är däremot ägarens agerande. Ska h*n slippa undan? Vad är straffet för att ha en katt ute på en icke-innätad balkong? Hoppas vederbörande polisanmäls.

  1. Katten togs ju som hittekatt till polisen först, så det kanske redan ligger där… Men Lilly är den perfekta katträddaren – ger inte upp! NosPuss Wikki

 3. Det finns många fantastiska människor också som tur är! Tillsammans kan vi göra mycket. STOR kram till Lilly och så skickar vi tröstbufar till Theo och hoppas att han läker ihop fort.Nosbuff

  1. Mjau vi får hoppas det går bra – han är ju i bra fysiskt skick i övrigt så det ska nog lyckas! NosPuss Wikki

 4. Kompisar brukar säga att min katt hade tur som träffade mig, men det vet det 17 om inte Lily slår mig med fotbollsplanslängder!!! Det gör hon!!! Å en stor eloge till veterinärerna och alla på djursjukhuset! Är det riktigt säkert nu då att pengarna räcker? Läste kommentarerna i dagstidningen och det är inte klokt vad ska vara käcka/känslokalla. Det var några helt ointelligenta kommenterar och men glädjande att se att många var engagerade.

  1. Mjau, det är nog inte säkert att pengarna räcker – Theo måste vara kvar ett tag efter operationen ju, och sedan kommer nog åtskilliga turer för återbesök och uppföljning. Så även om Lilly just nu fått in pengar nog att täcka operationskostnaden, så kommer nog det lilla överskottet att behövas längre fram. Hon måste ju ha Theo skadefri sedan en period också innan en eventuell försäkring gäller fullt ut igen.
   Och jag håller med dig, det är hemskt att läsa hur dumma kommentarer det kan gå att få till både i tidningen och på FB! Man skäms att vara människa när man läser det, sa Stora matte…
   Tur att den goda sortens kattmänniskor också finns!
   Stöd mitt Tasseri så hjälper vi fler katter! Kurr!
   NosPuss Wikki

 5. Jag såg nu att Lilly hade fått ihop 23’000 kr 🙂
  Hon kommer att vara med i radio P4 imorgon, så då kan man säkert lyssna via webben sen!

 6. Härligt att höra om! Trist attityd en del har bara som anser att det är för mycket pengar att lägga på en katt. Hur mycket pengar lägger de på nya smartphones, datorer, tv och allt möjligt annat liksom? Och det är döda ting.

  1. Mjau, du har så rätt! Och folk kan lägga 20 000 kr på ljud&bild till sin tv men inte 1000 kr på sin katt, hur sjukt är inte det? Tur att de kloka personerna också finns! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *