Ändå trygg, Ozzy… ♥

Ni kommer säkert ihåg de mysiga gårdskatterna Bella och Ozzy, som behövde nytt hem när husse skulle flytta från gården där dessa sympatiska missar var vana att vara ute när de ville – lyckligtvis fanns en vänlig person som erbjöd sig att ta hand om dem längre fram när hennes jourkatt flyttade, och då gick det att övertala husse att ta med sina katter i flytten och vänta tills dess. Det visade sig att Ozzy och Bella hanterade flytten riktigt bra och fann sig väl till rätta – men så förra helgen hände något sorgligt: Husse, som skulle ha firat sin 40-årsdag, fick åka till veterinären istället med Ozzy, som visade sig ha brutit höften! Chansen att det skulle gå att operera var inte så optimal, och då valde husse med mycken sorg att låta sin ”lilla röding” somna in.

img_14241-222x252-customEn tröst är ändå att Ozzy haft det bra hela sitt 10 åriga liv och fick vara i husses trygga famn hela vägen till SkaparKatten! Det visade sig också att Bella trivs alldeles utmärkt med att vara ensamkatt med husse i det nya hemmet – så hon kommer att få stanna kvar där!

Jourhemmet kommer alltså att få utrymme att ge platsen till någon annan katt som behöver räddas, och med det önskar vi varmt lycka till, för behövande missar finns det hur många som helst! ♥

Han sitter vid SkaparKattens högra sida, Ozzy, och ser sin vän Bella sitta i husses fönster och titta ut på regnet. Telekattiskt pratar de med varann som vanligt, och Ozzy vet att Bella tar varsam tass om deras människa. ”Tänk…” jamar Ozzy ”Tänk att så många människor kom att bry sig om oss, Bella och mig – är inte det ett bra bevis på att katter faktiskt kan betyda väldigt mycket och vara väldigt dyrbara? Jag är verkligen tacksam att jag fick uppleva det! Var det meningen?!” Han tittar uppfordrande på SkaparKatten, som ler finurligt och det får regnet att bytas till stora snöflingor i norr. ”ALLA katter har en mening och ett uppdrag!” säger SkaparKatten. ”Men vilket det är blir oftast en hemlighet mellan den katten och Mig. För varje katt har också rätt att vara en Gåta, ett Mysterium… En del av ditt uppdrag var att hjälpa vissa personer att förstå katters sanna värde.” SkaparKatten börjar spinna nöjt, mjukt och vackert, och Frid sprider sig i alla väderstreck. Ozzy lägger sig ned, vilar huvudet på tassarna och stämmer in. Från sitt fönster hörs Bella också spinna. ”Det är fullbordat!” spinner SkaparKatten.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Ändå trygg, Ozzy… ♥”

 1. Tack för uppdateringen! Härligt att de fick följa med husse och trivdes där, men sorgligt att Ozzy blev skadad och fick vandra vidare.

  1. Han sitter vid SkaparKattens högra sida, Ozzy, och ser sin vän Bella sitta i husses fönster och titta ut på regnet. Telekattiskt pratar de med varann som vanligt, och Ossy vet att Bella tar varsam tass om deras människa. ”Tänk…” jamar Ozzy ”Tänk att så många människor kom att bry sig om oss, Bella och mig – är inte det ett bra bevis på att katter faktiskt kan betyda väldigt mycket och vara väldigt dyrbara? Jag är verkligen tacksam att jag fick uppleva det! Var det meningen?!” Han tittar uppfordrande på SkaparKatten, som ler finurligt och det får regnet att bytas till stora snöflingor i norr. ”ALLA katter har en mening och ett uppdrag!” säger SkaparKatten. ”Men vilket det är blir oftast en hemlighet mellan den katten och Mig. För varje katt har också rätt att vara en Gåta, ett Mysterium… En del av ditt uppdrag var att hjälpa vissa personer att förstå katters sanna värde.” SkaparKatten börjar spinna nöjt, mjukt och vackert, och Frid sprider sig i alla väderstreck. Ozzy lägger sig ned, vilar huvudet på de vita framtassarna och stämmer in. Från sitt fönster hörs Bella också spinna. ”Det är fullbordat!” spinner SkaparKatten.
   NosPuss Wikki

 2. Så vackert skrivet! *torkar en tår på nosen*
  Det värmer i hjärtat att Bella är kvar hos husse.
  *nosbuffar*

 3. Matte tycker det är så sorgligt, och vi också :(. Det är så vackert skrivet så matte och vi katter får torka ögonen från tårar. Minus slickar bort mina tårar från mitt ansikte. Och så tänker vi på det du skriver, att vi har uppdrag, så sant som det är jamat!/Fjutten Minus PellePlutt Michelina och matte <3

  1. Mjau, alla vi katter har uppdrag – om det så är att torka någon människas tårar, så är det ett Viktigt Uppdrag! NosPuss Wikki

 4. Så himla vackert skrivet *tårögd*. Önskar att inga katter behövde resa tillbaka upp till Himlen. Men vet att det är en del av resan, hoppas att husse känner att Ozzy fortfarande finns vid hans sida och vakar över honom och Bella tills den dagen de får mötas igen. Massa kramar, kärlek och styrka från oss

  1. Mjau, vi håller alltid en skyddande tass över våra älskade människor – så väl i livet som efter det! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *