Lyssna på intervju om lagförslaget!

Lotta Bromé gör en suverän intervju med Stockholm Katthems Ewa Edström, som svarar helt lysande på alla frågor! Även utredaren Eva Eriksson uttalar sig i P4 Extra!

Klicka här så kommer du till intervjun!

Det är så underbart att höra Ewa uttala sig sakligt, klarsynt och tydligt och jag hoppas att många lyssnade. I synnerhet på just de punkter som också jag ser som otydliga i lagutredningen, som t ex:
– Att om katthem ska ta hand om alla katter som blir ”Länstyrelsens egendom” så måste det vara tjänster LST köper av katthemmen till skäligt pris
– Att p-piller är inget bra alternativ till förordad kastrering
– Att utredningens förslag på förvaring av omhändertagna katter i max 14 dagar är ALLDELES FÖR LITE TID – alla katter är individer som kan ta olika tid att omplacera, och varje frisk katt ska ha en chans att få leva vidare

Det finns en omröstning om kastrering på P4 Extras hemsida, där kloka 80% svarar att de tycker förslaget till kastreringslag är bra!

Göteborgs Katthjälp lär ha varit i TV4s morgonsoffa tidigt i morse också, det inslaget måste jag hitta! ♥♥♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Lyssna på intervju om lagförslaget!”

    1. Mjau, det var den verkligen! Jag tycker Ewa var otroligt proffsig i studion, både i radio och tv! ♥
      NosPuss Wikki

    1. Ewa är så duktig – synd med tv-intervjun att den där veterinären fick mesta babblet när han egentligen inte sa nåt som inte alla redan visste! Ewa tillförde i alla fall – och i radioinslaget ännu mer! NosPuss Wikki

  1. Visst kan det vara bra att ni katter blir kastrerade. Men ska det behövas en lag? Nu kan det bli att era ägare blir anmälda för att ni inte kastreras. Kanske omhändertas ni och kan tom avlivas, för man anser att ni inte kan omplaceras….Jag vill inte ha den utvecklingen.

    1. Mjau, det vill till att omständigheterna kring varför en katt råkar var 1)Katt 2)Hemlös 3)Okastrerad 4)Kanske skygg INTE ska spela in, utan alla katter som inte kan relateras till en ägare ska omplaceras hos ett katthem med no-kill-policy! Här får vi något för SveKatt att ligga på om! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *