Dags att ta farväl

Nu på söndag den 23/10 kl 13.30 samlas vi – alla som vill delta är välkomna! – på Örebros Djurkyrkogård Franciskuslunden för en minnesstund,  och tillsammans tända ljus och sätta askan av våra bortgångna kissar till vila i Franciskuslundens mull på katthemmets gravplats.
Hoppas att SkaparKatten ger oss en härlig vacker höstdag till detta!

Den som vill hjälpa till att städa katthemmets gravplats, plantera blommor, smycka och gräva får gärna komma lite tidigare! Ta med arbetshandskar! Blomplantor är också välkomna, gärna sorter som kan trivas i skuggig barrskogsmark och är lättskötta.
Franciskuslunden har också städ- och smyckningshelg just denna lördag+söndag mellan kl 10-14 och tar gärna emot hjälp även att pyssla på övriga delar av kyrkogården!

Bilderna här är från förra årets begravningsdag. Örebro Katthem har till vår oerhörda lättnad ingen stor mängd katter per år som lämnar oss för att tassa över Bron till Skaparkatten, eftersom det är en regel att inga friska katter avlivas. Dock, av ålder, sjukdom och skador, som tyvärr många av katterna har med sig när de kommer till katthemmet, så mister vi några – vi kämpar ändå så gott det går för att helst alla ska klara sig… Det blir inte som vi alltid vill eller ber… Livet är så – det tar slut… Men det är vår förhoppning att alla katter som i dag finns i SkaparKattens famn ska känna att de fått all den kärlek och omvårdnad som vi kunnat förmå under deras tid hos oss!

Ni som inte har möjlighet att komma: Tänk på oss och sänd er kärlek till alla katterna på andra sidan Bron på söndag eftermiddag!


Oavsett vilken kyrkogård du själv går till och tänder ljus eller lämnar en granriskrans, eller om du tänder ett ljus hemma i ditt fönster – låt oss tänka på och minnas alla de missar som nu funnit ro och trygghet i SkaparKattens Tassar, och känna tacksamhet över att de funnits och lämnat sina tassavtryck i våra hjärtan…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

11 reaktioner till “Dags att ta farväl”

 1. Vid den tiden är jag på väg hem från Göteborg….men lovar att tänka på alla kissarna. Några har jag själv fått följa till sista vilan och de stannar för alltid i mitt hjärta.

  Suss gott, kissar små…den tid ni fick vara hos oss, Örebro Katthem…var kanske den enda tiden ni fick kärlek och omtanke…ni var värda alla era 9 liv med detta, men kanske hade livet innan katthemmet varit så svårt, att ni även förbrukat det sista livet.

  Med evig kärlek till kissarna som vandrat över….
  Brittmari och gänget i Vivalla

 2. Vad fint ni har det ordnat på Örebro Katthem som har en egen gravplats för de kissar som trots allt går över Regnbågsbron! Det känns sorgligt, men väldigt fint att ni begraver dem så vackert. Önskar att alla katthem kunde göra det.

  Mamma har lovat oss att vi ska få tända var sitt ljus på söndag och vi ska spinna tröstesånger för er som gör det sorgliga men viktiga arbetet att begrava dem som nu finns hos SkaparKatten.
  *snyft*

  1. Mjau, vi har en så vacker skogskyrkogård för djur där katthemmet har en plats. I Franciskuslunden finns många djur ja här begravdes t o m en cirkuselefant!
   Tack för stödet!
   NosPuss Wikki

 3. Vi kommer och följer Lusses lilla låda vidare… *snyft snörvel*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *