Vem kan rädda katten?

Nu mår jag illa igen – den här dagen hittar jag fullt av förfärliga rapporter om katter som far illa. Varför? Vad är det för knäpp brist i vårt samhälle som gör att man tar sig frihet att misshandla och vanvårda dessa små som anförtrotts oss?

Gävle Dagblad skriver om mannen som i lördags förmiddag togs till polisen för tillnyktring efter att vittnen sett honom kasta sin katt i väggen och i golvet… Tidningen berättar att den 41-årige mannen var mycket aggressiv och berusad när polisen kom till bostaden, så han togs till polisstationen.

Men sedan kommer det som gör mig ILLAMÅENDE: ”Katten behövde inte uppsöka veterinär, men beskrivs som ovanligt skygg.” samt ”Mannen är misstänkt för djurplågeri.”

Katten skulle under ALLA omständigheter ha tagits till veterinär, för det kan knappast en polisman avgöra om den är skadad invärtes eller ej! Och det klart den är skygg och rädd, vem skulle inte vara det efter en grov misshandel?!! VAR är katten nu? VEM tar hand om och hjälper den, så att den slipper utsättas för denna husses fylleritok igen? Så klart ska katten INTE vara kvar i det hemmet!!!

Och misstänkt? Han är SKYLDIG till djurplågeri, punkt slut. Han ska inte få ha djur alls!

Snälla Gävle katthem eller någon annan i närheten, sök upp polisen och se till att få katten därifrån! Idag! Innan det är för sent! ♥ Stackars misse…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Vem kan rädda katten?”

 1. Stackars den lilla katten… 🙁 Hoppas att nån kan hjälpa den!

  Vi vill glädja med en positiv nyhet! Lurrvar stannar hos oss! Nu är vi ett hem med tre katter!! 😀
  Josse skrev och berättade om någon som var intresserad av Lurrvar och jag frågade lillhusse vad han tyckte och han säger att Lurrvar är INTE ute till försäljning, basta, han är VÅR katt! ♥ Ska kontakta katthemmet och säga att vi tingar honom.

  Han leker nu!! Fortfarande är det lite morr med Linnsen o Frank, men de äter bredvid varandra alla tre och det går bra och han är mycket nyfiken och jag tycker att han står sig riktigt bra mot de två stora, fräser ifrån om de är hotfulla! Jag tror att det kommer att ordna sig!
  Josses intressent får hitta sig en ny katt och då har ju två försvunnit från katthemmets lista på en gång! 😀 Yihoo!!

 2. Åh stackars kisse! Gör mig både arg och sorgsen och höra om sådana här idioter som inte borde få ha djur. Hoppas att han ALDRIG mer får röra ett djur, dock tror jag att han kommer komma undan då det ”bara” handlade om en kisse :(. Men hade jag fått bestämma så hade han fått ett högt straff.

  1. Mjau, jag är så rädd för vad ska hända den lilla katten sedan? Vem tar hand om den om han blir full och dum igen? Vem ser då? *morrhårsdarr*
   TassKram Wikki

 3. Men vad är det för idioter som går lösa? Ursäkta språket, men jag hittar just nu inget bättre ord. Och som Wikki säger, hur kan en polis undersöka om katten är oskadd. Även om den skulle råka vara fysiskt oskadd har den säkert själsliga skador som gör att den behöver komma ifrån ”idioten”.

  1. Mjau, poliser är INTE veterinärer och de borde veta bättre… I sådana här fall vill vi ha en kunnig DJURPOLIS i alla större städer/polisdistrikt! *buff* TassKram Wikki

 4. Jamar som dig, Wikki
  Matte ser bara blixtar när hon läser och hör vad det finns för idioter till tvåbeningar.
  Det bara blixtrar för ögonen på henne, GRRR
  Sådana ska INTE ha djur överhuvud taget, så deså!!!
  Skaffa ett *djurkörkort till dom isf, OM det nu skulle hjälpa??
  *funderar*
  *blixt och dunder* med andra ord här oxå.!!
  USCH!!

  Tassekram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *