Så har jag ärvt 5 miljoner pund…

”My Last Wish” står det i spammailet från en lady som tycker att jag absolut ska kontakta hennes advokat mr Alexander Jones och och se till att få ut det arv som hon tycker att jag ska erhålla, då hon saknar annan legitim arvinge. Hur det går ihop med att ärva någon uppenbarligen fortfarande levande – om än fiktiv – person, är ju en intressant historia, och som vanligt är det bara båg. Tänk vad sorgligt, eftersom jag sitter med tassen i en massa kattverksamheter som jag gärna med fulla hjärtat skulle omsätta 5 miljoner pund i utan att darra på morrhåren, för behoven finns verkligen!!!

Efter helgens slit med att fräscha upp så gott som går i Örebro katthems egentligen högst bedrövliga lokaler, egentligen alltför små för att räcka till i en sliten källare – ja då blir man egentligen bara ledsen och bedrövad av att alla de där löftena om guld och pengar i ens mailbox bara är ljug och spam…

Tänk om vi kunde istället ha en rymlig bondgård en bit utanför Örebro, med hus omgjorda till luftiga lättstädade kattstall, så som det jag kikade på i somras på Gotland! Med möjlighet till bra rastgårdar, med utrymme för ett litet kontor (Inte som nu allt intryckt i ett litet skåp, alla kattpapper och viktiga handlingar…) och med framför allt en mer funktionell karantän! Å det är så mycket jag önskar och drömmer!

Tänk bara om vi kunde få bygga ett nytt Örebro Katthem och kanske dela yta med en duktig veterinär som har mottagning? Och en djurterapeut? Ja när jag ändå drömmer kan jag väl få drömma ordentligt?!!

För det finns så otroligt många fler katter som behöver vår hjälp, än de få som vår intagningsansvariga duktiga Kicki med skohorn (Ja, liknelsemässigt bara, det förstår ni väl?!) pusslar in i jourhem och fosterfamiljer, tills de kan visas på katthemmet… Det skulle behövas både 3 och 4 katthem i länet till för att ens skumma ytan. Tro mig, det är så!

Men ändå kommer nästa del, och det är att sådana stora pengar vinner man endera på tips eller så ärver man dem som sagt. Och det finns inte utrymme i mitt hjärta att önska livet ur någon kattgodhjärtad människa för den sakens skull, för vi behöver levande aktiva medhjälpare! ♥ Så jag ska be matte och Stora matte att åtminstone satsa på en liten skraplott till mig i morgon?!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Så har jag ärvt 5 miljoner pund…”

 1. Ja du, Wikki. Det är alldeles förjamarns trist att det ska behöva katthem öht. Att inte människan kan lära sig att ta fullt ansvar för de missar man skaffar……. Och aldrig har vi i katthemssvängen tillräckligt med pengar för att kunna utöka vår verksamhet. Vårt katthem har också sett sina bästa dagar, men vi sliter för att det ska fungera, vara rent och så trivsamt som möjligt för våra 4-benta små gäster.

  Kan det inte finnas ’rikingar’ som kan donera stort och generöst under sin levnad??

  1. Mjau, och sedan har en del folk inget kömpaglöd ibland liksom – de kommer till katthemmet några få gånger och pysslar lite och gullar med katter och tycker att det räcker. Vi behöver bemaning flera pass varje dag varje vecka året runt… Tack och lov att det finns en kärntrupp som kan tänka sig att fira julafton t o m på ett katthem! ♥
   Och det finns några kämpar som mockar kattlådor och torkar kattkiss och häller upp mat varje dag – vad gjorde vi utan dem! ♥♥♥
   Det är bara det att vi behöver FLERA! *suck*
   Tänk om man haft råd att avlöna ett par tre stycken och ha trygg personalnivå… För alla dessa hjälpbehövande katters skull!
   TassKram Wikki

   1. Att fira julafton, nyårsafton, påsk och midsommar på katthemmet är inte ett dåligt alternativ. Speciellt inte om man är några stycken där. Vi har världens bästa sällskap i form av katterna. Jag kan rekommendera alla volontärer att testa åtminstone någon av alla de stora helgdagar vi har.

    Det där med en trygg personal är väldigt viktigt för att få kontinuitet i verksamheten. Håller tummar och tassar för att ni ska kunna få till det. Hallå alla ’rikingar i landet’! Det där med att stötta ditt lokala katthem är inte bara för oss med små plånböcker. Vi har ingenting emot era stora – ni är precis lika välkomna!

    1. Mjau – och vi har små behövande kissar som gärna tar tass om er alla, fattiga såväl som rika! Kom och hälsa på! NosPuss Wikki
     PS: En annan sak är också att vara på katthemmet efter stängningsdags, på natten – då är det en magisk plats! ♥

  1. Eh – jo så som the lady skickat samma mail till cirka 30 000 mottagare bara i Sverige plus fler i andra land, så skulle jag inte få speciellt stor andel.. Tyvärr. Bättre en äkta peng i tassen än fejk-rikedomar på nätet! *suck* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *