Tanja den osynliga katten

Något mer kamouflagefärgat än min LandetKompis Tanja får man leta efter. I vissa miljöer, som i skogen, syns hon knappt alls, och det gör henne till en framgångsrik jägare. Tyvärr har hon jagat mat i alla former under hela sitt liv, och nu ställer det till hennes hälsa. En tjock mage är inte så bra på en liten katt.

Veterinären på djursjukhuset har just ringt och berättat att Tanja har en jobbig bukspottkörtelinflammation. Hon mår ganska bra men är dämpad och har ont i magen, så hon får smärtstillande medicin. Pancreatit är det fina doktorsnamnet på sjukdomen, som inte är helt ovanlig på äldre, överviktiga katter. Den kan komma spontant, men också av många andra orsaker. Vad som händer nu är att Tanja måste komma igång att äta väldigt försiktigt och då ett specialfoder nästan helt utan fett plus fortsätta att få mediciner.
Så i morgon ska hon sannolikt få komma hem, och sedan är det mycket pyssel och gos och tröst som gäller! Kom gärna med information och goda råd, om du har erfarenhet av pancreatit!!! Det är inte så lätt att hitta utförliga fakta om det.

Tanjas njurar var helt ok som väl är. ”Lite rund katt som säkert längtar hem!” sa veterinären. Tanja, vi längtar också efter dig!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

34 reaktioner till “Tanja den osynliga katten”

 1. Vad bra att ni fått veta vilken sjukdom hon hade iallafall, bättre än att gå hemma i ovisshet. Nu hoppas vi Tanja blir bra då igen med nytt foder och de rätta medicinerna. Kan ju vara så att Villes bortgång utlöste den här sjukdomen, det händer ju ibland.

 2. Naw..Lilla Tanja sååå vacker & såå jamarn’s skönt att du får ”tassa hem” imorgon /Tassa lugnt lilla du & NosePûss från oss!

 3. awww, en liten rund katt längtar så klart hem! Men det verkar vara en stark dam, som klarat av många stormar på sistone – vi tror och hoppas att med lite gos, specialmat, pyssel och mediciner, så kommer hon snart att må bra igen!

  1. Mjau, men tänk om det är så att hon sörjer sin bror så att hon är sjuk? *sniff* Nu måste vi fixa ett gott liv åt vår missevän ändå! TassKram Wikki

 4. Å, underbart att hon snart kommer hem igen! Jösses, vad gos det kommer bli :))
  Trots allt…så är det bättre att få en diagnos, än inte veta något alls. Det värsta blir väl att försöka få henne att förstå att den där anti-fettmaten är för hennes bästa.
  Pustar ut lite….men, håller fortfarande tummar och tår och klor från Vivalla.
  Kramisar

 5. Krya på dig underbara Tanja!

  Wikki vi tackar så mycket för det finaste paketet med en trä-Wikki och badankan och andra godsaker : ) Så fint! Lappen till posten kom när matte var bortrest och hittades av misstag!!!! Ve och fasa vilka dåliga katter och människor det bor här i huset!

  Tack ännu en gång för vår finaste vinst som gick i svart & vitt!

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau, det var ju andra halvan av ert auktionspaket! Kissen föreställer Östgötakatten Polly, vars operation er slant går till! En liten lyckobringare gjord av duktiga Nalle, Sörens matte. Tur att ni hittade lappen! *blink* TassKram Wikki

  1. Mjau, vi bävar för vetrinärräkningen, men det kanske ordnar sig, när vi vet vad försäkringen täcker. Stora matte har en sparkatt för just den saken. Tanja är ju värd avrenda öre, precis som allakatter borde vara! NosPuss Wikki

  1. Mjau, och hoppas att hon kan få mediciner som är lätta att ge! Så det inte blir jobbigt med det för henne hemma sedan. NosPuss Wikki

 6. Lilla Tanja-gumman, precis samma färger som Vår Linnsen! ♥

  Vad skönt att fått veta vad som är felet även om det nu går krafter till att hjälpa henne att bli frisk igen!

  Kram och kurr från oss ♥

 7. Hejja Tanja. Har tyvärr inga kloka råd ang.Pancreatiten annat än att ge fanken i spriten det är i alla fall det som orsakar sjd i människofallen ( säg till storahusse att låsa in Hembränningsapparaten)eller en Gallsten pga för fet mat. Men alla Landetråttorna du knaprat kan väl inte vara så mycket fett i egentligen? Var lite orolig över att dina Rävkompisar hade dvärgbandmask. VI HÅLLER HUR MÅNGA TASSAR spjälade och friska samt våra tummar för dig liten. Ingen mer sorg på landet nu på ett bra tag.
  Kramisar Nalle o Co

 8. Mjaurra för att det var något som gick att ’laga’. Tanja, nu får du lova att bara äta det Stora Matte och Stora Husse ställer fram. Inte mera hitta mat själv, hör du det?!?! Dina människor orkar inte med så här mycket spänning igen. (Och din bukspottkörtel kanske inte heller gör det…….)

  Nosbuffar från oss

 9. En bråkig bukspottskörtel! Vår kisse Linus hade ju detta bekymmer mest hela livet…och det var specialkost och tillskott av pankreatin som gällde. Han var helt frisk under långa perioder, och sämre under vissa perioder. Han blev sjuk när han var relativt ung och det började med kräkningar, matvägran och feber. Precis som Tanja var han inlagd på djursjukhus och hans levervärden var så höga så de var inte mätbara. Nu håller vi tummarna för att Tanja blir kry igen och får komma hem och vara konvalescent. När Linus fick komma hem blev han genast gladare och det påskyndade tillfrisknandet!
  Linus fick ju tyvärr vandra över regnbågsbron för ca 1 år sedan, men hade ett bra liv och många glada stunder med oss trots sin bråkande bukspottskörtel.
  //Fjuttens matte Camilla

  1. Å tack det känns bra att höra! Tanja har ju bra njur- och levervärden vilket känns positivt. Hon är ju van att vara utekatt och jaga mycket, men jag tror ju att det är mer ofarlig kost eftersom det hon då får tag i är enbart magert kött. Jag hoppas bara att hon ska orka komma igång igen… *hoppfull tass* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *