Pallaskatterna med ungar


Kattkvällen började med matning av Pallaskatterna Benny och Frida och deras sex unika ungar som bor i ett stenröse – eller snarare en stapel rejäla klippor. För att katterna ska ”jaga sin mat” så naturligt som möjligt, så består den av kycklingar (Inte levande!) som sitter i en klämma i änden på ett metspö. Genom att svinga runt ”betet” får katten en rolig och fartfylld jakt och behåller också sitt typiska beteende.

Pallaskatterna har kattvärldens tjockaste päls och tål extrem kyla. Men sommarvärmen verkade inte bekomma dem och de hoppade glatt omkring under matjakten.

Ett tips: Gå tillbaka till deras hägn i slutet på kvällen, när alla andra besökare härjar i souvernirshoppen. Då finns chansen att hela familjen Pallas är ute och njuter av nattfriden,  när ingen ser eller stör dem!

Gå in här på Parken Zoos bloggsida om Pallaskattfamiljen och se alla de underbara filmerna som finns där!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Pallaskatterna med ungar”

  1. Visst är dom vansinnigt söta, tack för länken, visste ingenting om dom alls, aldrig hört talas om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *