Inte för känsliga katter!

Eller kräsmagade människor:
httpv://www.youtube.com/watch?v=pqrDY9yjbkw

I förrgår kväll kom min vän Landet-katten Mjurre in och släppte sitt senaste tillskott till kattfodret på köksgolvet och kikade finurligt på Stora matte. Sedan följde en stunds diskussion om huruvida kalaset skulle genomföras inomhus eller utomhus. Det blev på gräsmattan…

Ville kom förbi och beundrade fångsten och kryddade den med lite mynta åt Mjurre. Han visade belevat att han respekterade gammelkatts fångst, lämnade den artigt tillbaka och tassade själv snabbt vidare till jaktplatsen. Fem minuter senare var Ville tillbaka med en dubbelt så stor sork. Kattherrarna låg sedan och knaprade och njöt på varsin sida om trädgårdsgången… Och gratulerade varandra efteråt till lyckad kvällsmåltid!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “Inte för känsliga katter!”

  1. Blev ni lite hungriga? Mjurres fångst var en sork, normalstor. Den Ville kom med sedan måste ha varit någon multisork, den var enorm. Han orkade bara halva… Mjurre hålsar att ni ska ursäkta oljudet från kamerans zoommekanik dock. Låter som ett sämre tröskverk! NosPuss Wikki

  1. Mjau, jag längtar hungrigt till Landet igen matte… Fast inte så jag ramlar i det där hemska diket som förra sommaren! TassKram Wikki

 1. Om-nom-nom-nom! Dentabits i all ära, men en saftig skogsmus verkar ju SÅÅ mycket smaskigare! Så roligt att se att den stilige åldermannen har blommat upp nu på sommaren och bidrar till hushållet, hoppas att han hinner äta på sig ett lager att ta av under trista vintern!

  Ps, tjänstehjonet hälsar att hon inte har hittat sin bankdosa i packningen, så auktionsslanten har inte hunnit blivit övertassad ännu, men förhoppningsvis ikväll.

  1. Mjau och auktionssakerna finns hos Stora matte, som satsar på en tur till Örebro i helgen… Det ordnar sig! NosPuss Wikki

 2. Åh vad smaskigt det såg ut! *slick om nosen* Vilken underbar bild på Mjurre och Ville!
  *nosbuffar*

  1. Mjau, de är fina vänner och Ville tar mycket hand om sin gamle kattkompis, även om båda låtsas som det bara ”blir så”… NosPuss Wikki

 3. MEN, så trevligt! Det var ju mycket lyckat att båda herrarna skaffade varsitt vilt att tugga på en vanlig vardagkväll… 🙂

  Jag har dock alltid trott att sorkar var stora saker, typ 2 dm plus lång svans, de här ser mer ut som rara möss!! 😉

  1. Mjau, den Mjurre mumsade i sig var cirka 15 cm plus lite svans… Den som Ville kom med var i 25cm-klassen, så de finns i många storlekar. En såpdan kan väga omkring 3 hekto!!! Typiskt för sorken är en kort svans, kanske bara motsvarande en tredjedel av dess kroppslängd, medan råttor har långa svansar. På Landet finns både åkersork och vattensork. Färg och päls skiljer dem lite grann. Men de smakar lika gott! NosPuss Wikki

 4. Snälla, snälla – ta med resterna av musling gigantus till festen hos Imma! Det ser SÅ GOTT ut!
  Nosbuffar

  1. Mjau vi har försett oss med lite ”vilt tugg” och kommer strax – det var väl strax innan midnatt partyt började?! Eller har ni redan startat? NosPuss WIkki

 5. Underbart att se Mjurre i farten. Trodde att det var Storamatte som spann i bakgrunden. Låter mer så än som ett Tröskverk.
  Kramisar Nalle

  1. Hi hi – annars hörs ju mest tugg – krasch – bit – tugg – knaster… TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *