Det är antagligen inte lätt att vara hund!

Jag har fått en kommentar från signaturen Scooby Doo:
Hej, det är trist att höra att en katt har blivit påkörd. Men hela grejen som bloggaren kör med att projicera mänskliga tankar och egenskaper på sin oskäliga katt ”Wikki” känns lite rubbat. Dessutom är leken med språket, typ ”kattulationer” på ett barns nivå. Under barns språkliga utveckling tycker de att det är roligt att leka med ord, förvränga dem och tramsa med dem, det växer de flesta ifrån. Tydligen inte bloggaren som ter sig extremt barnslig. Ett förslag till Wikkis matte/bloggaren: börja med någon lämplig fysisk aktivitet, läs lite nyheter annat än skvallerpressen så får ni kanske upp ögonen lite, lite för omvärlden och framför allt: GET A LIFE! så du slipper tramsa dig igenom resten av tillvaron


Jag hade ju inte svårt att tassa svar:
Mjau, jag har ett liv – ett härligt kattliv! Inget trams där, inte!
Och du, kan du inte unna någon lite lekfullhet i tillvaron eller lite annorlunda perspektiv än dina egna – ja då är det nog mest synd om dig själv! *svansdans*
Dessutom är jag varken oskälig (Avses dock osjälig skulle jag gissa. Oskälig är när man tar för mycket betalt!) – eller omedveten om verkligheten. Det är hemlösa katters och andra katters verklighet jag jobbar 100 % för. I helgen drog jag in ett par tusen till sådan verksamhet – jag katten Wikki! Hur mycket fixade du, Scooby Doo? (Ett hundalias dessutom. Är det hund- och kattkonKURRens vi fajtas om här?)
NosPuss Wikki

Jag anser ju att alla vi bloggande katter är bevis nog!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

36 reaktioner till “Det är antagligen inte lätt att vara hund!”

 1. MEN vad är det dom jamar om, är det förbjudet att *leka* lite på nätet, *funderar*
  Vi katter och våra tvåbeningar jamar/skriver på våra bloggar för att det är roligt och att ha trevligt med våra katt/nätvänner på ett roligt sätt, är det så fel, av vissa ????
  *funderar verkligen*
  Matte säger oxå att det ska ju vara roligt att ha en blogg, varför ska det då pratas *perfekt*
  man måste få ha skoj på nätet oxå men det vissa som inget fattar

  Tass från

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan
  och våran matte

  1. Mjau precis – och den lekfullheten ska vi unna oss, tycker jag – det är sådant som ger livet en gnista och själen kraft! Man får skratta och le, vilket är något av det viktigaste som finns. Plus att bloggen är ett forum för katthjälpande vänner, vilket jag tycker är nog så viktigt. Så jag fortsätter som jag brukar! *blink*
   NosPuss Wikki

 2. hejja Wikki bra svar. Tycker att ScobiDoo kan göra något vettigare än att göra inlägg på din blogg.
  Nalle

 3. Om Scooby Doo är för ”vuxen” för att leka, så kan han/hon väl hålla sig ifrån ”lekfulla” bloggar, kan man tycka… Människor som leker är lyckligare än de som inte gör det – oavsett ålder. Jag tror inte att någon av oss som leker i bloggvärlden ser våra djur som annat än djur. Kanske är skillnaden att vi inte ser oss som något som står över djuren, utan lever med dem. Vi kanske försöker rätta till det som människor ställt till med, även om det vi gör inte räcker till. Jag blir alltid rasande arg när jag träffar på arroganta typer som Scooby Doo!
  Maurices och Kajsas slav
  lillie

  1. Mjau, låt oss leka vidare, vi som vill! Vi mår nog katten så mycket bättre! *buff*
   TassKram Wikki

 4. Om ”Scooby Doo” nu inte vill läsa din blogg skulle man ju kunna tänka sig att h*n ser till att ”get a life” och slutar läsa sånt som h*n inte tycker är intressant. Eller?!
  Vi fortsätter läsa och beröras! TACK Wikki & crew för er fina blogg och ert stora engagemang!
  Nospussar

  1. Tack själva! Myntakuddar blev flitigt snuffade på nere på Örebro Katthem i lördag och det som böev över tar vi med till utställningen kommande helg!
   NosPuss Wikki

 5. Men nog är det lite synd om tvåbeningar som måste tala om för andra tvåbeningar hur de ska leva, vad de ska göra o s v? Bra att det finns kattbloggare som kan föra katters talan. Många katter behöver all hjälp de kan få. Man undrar WHAT KIND OF LIFE Scooby Doo har.

  1. Mjau, jag inbjuder gärna Scooby Doo till trivsam samvaro med oss istället?! Varför ska man vara avig? Att räcka ut tassen och skapa gemenskap ger så mycket mer! Eller hur?
   NosPuss Wikki

 6. Fråga? Vad gör han inne på din sida och läser om han inte är intresserad……Nä energitjuvar som Scooby Doo finns det för mycket av. Uppenbarligen har han inte följt dig länge och sett hur mycket du gör för alla katter, då kanske han skulle ändra uppfattning, hoppas jag. Men troligen inte, för det är en neggo typ som kanske borde skaffa sig ett liv, något med ett innehåll så han också mår bättre och inte lägger ner tid på att dissa andra runt omkring honom.

  B Matte

  1. Mjau, jag insåg i alla fall att om jag tog upp denna kommentar så här, så skulle också reaktionerna bli just de som din och kringliggande kommentarer visar: Det finns faktiskt bloggande katter och det finns de som verkligen VILL läsa det – och vi lever i ett fritt land beträffande detta, så…. *fniss*
   Tack för supporten, vännen!
   TassKram Wikki

 7. Nog är det märkligt att vissa tar sig friheter att påtala för andra vad som är viktigt och rätt att blogga om? Att man dessutom tar sig tid att söka upp en blogg i ett ämne som uppenbarligen inte intresserar en och därpå skriva en överlägsen kommentar i sagda blogg tyder på att signaturen Scooby Doo nog borde följa sitt eget råd: Get a life! En smula tolerans och ödmjukhet kan vara ganska nyttiga inslag i personligheten och förhoppningsvis kommer även hundsignaturen att införliva dessa drag så småningom. Ha en fanTASStisk dag önskar vi er alla – även signaturen Scooby Doo. 🙂 Kurr och burr.

  Ps. Dock finns uttrycket ”oskäliga djur” i Bibeln, där oskäligt (om matte minns rätt) betyder ungefär oförnuftigt.

  1. Mjau jag instämmer i det första!
   Och så får jag backa ifråga om det andra, för där hade jag faktiskt fel, det finns verkligen ett mycket gammalt svenskt ord ”oskäligt” som betyder ”utan förnuft” och det används bl a i Bibel2000. Jag är inte sämre katt än att jag kan erkänna att jag har fel! (Sedan kan man ju fundera på varför ett tämligen modernt verk som Bibel2000 använder ett 1800talsuttryck… men det hör hemma i andra forum!)
   TassKram Wikki

 8. Om hunden nu är så irriterad på din blogg och ditt språk så ge f*n i och läs den då. Vi som läser den regelbundet gillar den som den är och vill att den ska fortsätta som tidigare. Heja Wikki.

  1. Mjau Scooby Doo kan ju inte hjälpa att h*n är jycke – vi får ha överseendfe! NosPuss Wikki

 9. Om vi som bloggat åt våra djur skulle försvinna från nätet, skulle det bli mycket tommare och fattigare – och betydligt mindre skulle bli gjort i kampen mot djurmisshandel m.m.!!! Dessutom är det ju så, att vi faktiskt anstränger oss oerhört för att pejla in just det djurs personlighet (kattsonlighet, hihi!) som vi försöker förmedla när vi bloggar – man måste lära känna djuret ordentligt, innan man är förmögen att blogga åt det. Knappast en sysselsättning för omogna, med andra ord…

  Nospussar från sr. Carina, klosterkatternas matte, som bloggar åt sju mycket olika katter.

  1. Tack för de orden! *buff*
   Eftersom vi vet att vi kattbloggare utgör ett starkt felint nätverk så finns ingen anledning att ändra sig heller! Vi står för vad vi är!
   TassKram Wikki

 10. Håller med alla ovanstående kommentarer. Du gör ett underbart jobb med din blogg Wikki. Att vi kattbloggare sen använder lite speciella ord tycker jag bara är gulligt, speciellt när man skriver om en yngre katt så passar det bra med lite tillvridna ord här och var.
  Tassa på!!!

  1. Mjau, tack så mycket! Jag slickar i mig alla goda ord som bästa vispgrädde! NosPuss Wikki

 11. Jama om att det är någon som behöver ”get a life” liksom. Blir så frästrött på såna där typer. Du skulle hört vad husse kallade honom/henne… *generad*

  1. Mjau Sippo det är nog tur att du censurerar husses kommentarer ibland, vi katter har ju känsliga öron! NosPuss Wikki

 12. Hejja Wikki! Du är bäst!!!

  Bry dig inte om vad ”Scooby Doo” skriver. Det är bara dumheter. Vi håller med alla, att om h*n har tid att leta upp din blogg för att kritisera den, borde h*n hitta sitt liv!

  8 tassar och 2 svanstippat för ditt svar på tal!

  =^.^=

  Nosbuffar från Smulan, Amanda och matte Julia

  1. Det var verkligen en fin poäng: 8 tassar och 2 svanstippar – mycket hedrande! *bugar* TassKram Wikki

 13. Ushjam!
  Sådana kommentarer ska man bara låta rinna av likt vattnet på våran päls!
  Inte en gnutta energi ska gå åt till dem. För vi vet bättre!
  Nosbuff

  1. Mjau, det har runnit av för länge sedan. Fast ibland blir man också glad att det finns de som vågar gå mot strömmen – bara de gör det med sunt förnuft! TassKram Wikki

 14. Bloggvärlden är stor och full med egocentriska människor som projicerar sjuka ideal på ungdomar. Mitt bland allt trams och flams finns du, Wikki. Katternas räddare i nöden! Du engagerar och motiverar andra, kämpar för att höja kattens status i samhället. För mig och för många andra är du en hjälte!

  …och alla de som hatar katter, jag har hört det sägas att de kommer att återfödas som möss i nästa liv!

  1. Åh, ödmjukt nosrodnande tack för det fanTASStiska berömmet! Jag bugar mig djupt!
   Och jag gör ju inte så mycket, det är så många andra som bidrar mycket mer! Tillsammans blir vi starka och kan hjälpa många!
   NosPuss Wikki

 15. Hahaha det är väll snarare Scooby doo som skall skaffa sig ett liv som för det första läser en blogg han/hon stör sig på och för det andra lägger energi på att bry sig och dessutom kommentera. Herrgud säger jag bara. Fortsätt som du är Wikki, älskar bloggar tassade av katter så det så 😉 Kram från hela Kattfamiljen

 16. Denna värld är en bättre plats när du Wikki, och dina mattar och hussar finns i den! Wikkibloggen ger oss och våran matte varma goa känslor inuti, vi älskar den och läser den varje dag i princip! Stackars Scoby Doo som inte kan känna all godhet och vänlighet som finns här!

  Vi ger er hundatusenkattiljoner NosPussar
  Indra o Bastian

  1. Mjau, vi får hoppas att Scooby Doo har insett att det finns de som inte samtycker… *fniss*
   NosPúss Wikki

 17. Ja, om man ska säga något positivt om Scobbie, så får man väl säga att vedebörande är väldigt analyserande och måste besitta psykologisk kunskap eftersom h*n kan redogöra för barns språkliga utveckling. Men man kan väl ändå ifrågasätta hur dessa kunskaper används. Det finns ett uttryck från naivitet till naivitet, det måste ha missats under utbildningen. Det har du Wikki förstått för länge sedan!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *