Bra idé om ID-märkning

På hittekatter.ifokus snappar jag upp ett smart tips från Hawknest, som i sin tur hittat det i Norge:

”Dersom man chipper katten ved kastrering, vil  veterinæren samtidig tatovere inn i kattens venstre øre bokstavene ID  eller tallet 10 for å indikere at denne katten er chippet ! Da vet de  som finner denne katten at de kan ta den med til veterinær for å få den  scannet og finne eieren.”

Med andra ord får alltså en chipmärkt katt ordet ID eller siffran 10 tatuerat i sitt öra – som tecken på att den är chipmärkt. Ett riktigt smart sätt att göra tydligt att katten är ägd!

Snälla svenska veterinärkåren, ta efter detta! *buff*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Bra idé om ID-märkning”

  1. Mjau, jag tycker vi tar och sprider idén till så många som möjligt! Den är ju jättebra!!!!
   NosPuss Wikki

  1. Framför allt kan man ju klippa ut det och citera för sin veterinär, närmaste djursjukhus och katthemmen! Bara att sprida! *kurr*
   TassKram Wikki

   1. Jag har fixat i ordning ett inlägg om det till min blogg, men har det i utkast än så länge. Kanske blir publicerat under helgen. Inte många som läser min blogg, men kanske kan lyckas sprida det till någon iaf 🙂

    1. Vem vet – du vet jag säger alltid att det är de små flödena som bildar ett hav… Om många pratar med sin veterinär eller sin försäkringskontakt – ja då borde det sprida sig till slut! NosPuss Wikki

 1. Helt rätt! Det vore ju en alldeles utmärkt åtgärd för att veta om katten har ett hem. Hur ska man gå vidare med att försöka få ut det här då, djurskyddet eller?

  Bascos matte

  1. Mjau, jag tror t ex att det är en bra hjälp bara att skicka en länk eller kopia av detta till de veterinärer man känner, till katthem och andra som man kommer på kan ta åt sig idén! Kan ju vara så att veterinären kan göra ett ”märkpaket” av detta – och så praktiskt det fungerar sedan! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *